eskort samsun

ÜNYENETHABER

SEYİT TORUN ÜNYE’DEN HÜKUMETE YÜKLENDİ

SEYİT TORUN ÜNYE’DEN HÜKUMETE YÜKLENDİ
13 Eylül 2016 - 22:45

llo

CHP’nin Ünye’deki bayramlaşma töreni parti binasında düzenlenen törenle gerçekleşti. Bayramlaşma törenine Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, il Başkanı Atilla Şahin, Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın,Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam,ADD ilçe Başkanı Ali Rıza Ateş,Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici ve partililer katıldı.

Katılımcıların konuşma ve bayram mesajlarının ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun hükumetin uyguladığı yanlış politikalar değindi ve tek kurtuluşun CHP olduğunu belirtti.

Açılış konuşmasını yapan Ünye CHP ilçe Başkanı Ali Yalçın ,OHAL’in gölgesinde kurban bayramını geçiriyoruz. Bir taraftan şehit haberleri geliyor bir taraftan  Türkiye Büyük Millet Meclisi devre dışı bırakılıyor. Kanun hükmünde kararnamelerle bir ülke yönetiliyor ve bir kişinin isteğine göre kanunlar düzenleniyor. Tüm bunların son bulması dileğiyle Bayramınızı kutlarım dedi.

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkan Yardımcısı,Ordu Milletvekili Seyit Torun ise konuşmasında;

Türkiye’nin içinde bulunduğu durum her zamankinden daha vahim. Bunu komşumuza icra gelince, bir yakınımız işten atılınca ve duyduğumuz şehit haberini öğrenince anlıyoruz. Türkiye’nin dışarıda hiçbir itibarı kalmadı. Bu da bizim geleceğe yönelik ümidimizi kırıyor. Türkiye iyi yönetilmiyor arkadaşlar, yarın ne olacağı belli değil .Bir hayalin peşinde maalesef gidiyoruz .Şimdi de her şeyi 15 Temmuz gecesindeki darbeye bağladılar. Yarattıkları korku ile  ülkede uzlaşmacılarmış gibi bir algı yaratılıyor. Uzlaşmacı gibi görüntüler ama darbe tehdidi geçtikten sonra bu modtan çıktıklar.Eski hallerini aldılar .

Tek tek hesabı sorulacak

Bu ülkede FETÖCU öğretmen, asker, polis,savcı,hakim,iş adamı ve memur kim varsa hepsi karakolluk. Peki FETÖCU  siyasetçiler nerede? Asıl bu işi yaptıranlar azmettirenler ,Pensilvanya’ya Selam gönderenler nerede ? Onların hesabını da meclis açıldığında göreceğiz.Bu işlerle günahı olmayan garibanız ve bu olaya saf duyularla girmiş olanlar cezalandırıldı.

Ama asıl bu işlerin  başındakiler ,zevki sefa yapanların  durumunu kabul edemeyiz, onlar da mutlaka cezalandırılacak. 17- 25 Aralık dan öncesi veya sonrası diye bir şey yok.FETÖ ne yaptıysa siz de aynısını yaptınız. yok ben bilmiyordum yok kandırıldım , bunları geçin hepiniz suç ortağı ve iş birlikçisiniz.

 Suç ortağı  olarak bu ülkeyi 12 yıl beraber yönettiniz.

Biz o zaman uyardık Ergenekon, Balyoz tiyatrodur dedik, kıymayın bu insanlara dedik, biz savcısıyız dediniz .Bu insanları yargılayan savcılara zırhlı arabalar verdiniz yanındayım dediniz, ne oldu  ?Okyanus ötesine selam olsun gel artık bitsin bu hasret dediniz, ne oldu?

Gel diyorsun 15 Temmuzdan önce 78 dosya ,15 Temmuzdan sonra 8 gönderiyorsunuz .Yani gelme diyorsunuz. Çünkü gelirsen burada her şeyi ifşa edersin  başımız derde girer demek istiyorsunuz. Bürokratlar iyi bilir, bir şey istemedim mi dosyayı Komisyona  gönderirsin ve  dosyada orada oyalanır .FETÖ Türkiye’ye geldiğinde onların başına daha büyük bela olacağı için gelmesini istemiyorlar.

Ülkeyi uçuruma götürdüler

Durumun  hepsini biliyorsunuz ,biz ne yapacağız?Her gittiğimiz yerde bunları anlatacağız ve çıkış formüllerini de aktaracağız. Bu  ülkenin nasıl yönetileceğini anlatacağız, nelerin yapılıp nelerin yapamayacağını konuşacağız .Bunlar hazırı tükettiler Cumhuriyetin bütün kazanımlarını harcadılar. Yol dediler, köprü dediler, sıcak para atışı dediler ama gelinen noktada ortada.

Kanı durduracağız ,terör durduracağız dediler, terörle işbirliği yapılar ve bugünlere geldik.  93 yıllık Cumhuriyet tecrübesinin eseri burası mı olmalıydı ?Biz bunları hak ediyor muyduk ?

Bu ekonomik model iflas etmiştir .kkkk

Mustafa Kemal Atatürk 1924 de İzmir İktisat Kongresi’nde karma ekonomiyi önermiştir. Dünya bu ekonomik modele sarılmıştır Çin ve Hindistan ayaktaysa bu ekonomik modeli uygulayarak ayakta kalmaktadır .Atatürk’ün ortaya koyduğu ekonomik modern hala geçerliliğini koruyor. Eğer biz o ekonomik modeli uygulasaydık  şu anda bahsetmiş olduğumuz muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmış olurduk.

Bu ülkenin CHP den başka bir Kurtuluş Yolu ve reçetesi yoktur.

Ülkenin harcı Cumhuriyet Halk partisi’dir. Bu ülkenin güvenliğini de ekonomisinde ,eğitimini de ,Karadeniz’de ,Marmara’da ,İç Anadolu’da Akdeniz’de ,Ege’de tüm yurtta biz oluşturacağız. Hep beraber bu ülkeyi karanlıktan kurtaracağız. Yaşadığımız olayların bir daha  tekrarı olmamalı. Eğer hatalarımızdan ders  almazsak  karanlığa teslim oluruz. Şu anda bir aldatmacanın ve kandırmacanın  içindeyiz.

 Dini onlara bırakmayacağız
Cenabı Allah kulum çalış diyor ,çal demiyor, yürüt demiyor büyük geliştir diyor .O yüzden bu dini onlara bırakacağız. Bu ülkenin önünü kesmelerine müsaade etmeyeceğiz . Atalarımız bize bu toprakları böyle bırakmadı, çocuklarımıza bizden sonrakilere borcumuz var .

Türkiye’de eğitim yok

Bugün Türkiye’de eğitim yok ,sadece ezberci modelle tek tip insan yetiştirme var. Dünya modern ve gelişmeye yatırım yaparken maalesef onlar gericiliğe yatırım yapıyor Bundan kurtulmalıyız. Hala Osmancılık hayaliyle yaşıyorlar.  Osmanlının son dönemi gibi yapıyorlar , Osmanlı’da borç alıyor Saray yapıyordu. Ya da gereksiz yerlere savaş açıyordu.

Chp 93 yıldır nöbet tutuyor

Bizler asla Cumhuriyetten,laiklikten ,demokrasi ve hukuktan ödün vermeyeceğiz. Biz bu olayları anlatırken siyasi provakanda  dediler ,ama sonunda haklılığımız ortaya çıktı. Akabinde  demokrasi nöbeti tuttular bizler bu nöbeti 93 yıldır tutuyoruz.

 

Hukuku siyasallaştırmayın

hukuk bir gün iktidarınız gittiğinde size de lazım olacak,hukuk nerede dersiniz diyoruz. İnşallah gelecek de yine eşit  Yurttaşlık anlayışıyla insanların birbirini sevdiği birleştiği sahneler göreceğiz ve bunu Cumhuriyet Halk Partisi yapacak dedi.

 bbbbtt9
 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-