eskort samsun

ÜNYENETHABER

DÖNER ÇEŞME MEYDANININ BU HALE GELMESİNDE KİM SUÇLU ? ?

DÖNER ÇEŞME MEYDANININ BU HALE GELMESİNDE KİM SUÇLU ? ?
22 Eylül 2016 - 23:54

gggggOrdu Büyükşehir Belediye’si ve Ünye Belediye’sinin ortak ürünü olan Döner Çeşme Meydanı’nın son hali TAM BİR HAYAL kırıklığı .Meydanın eski ve şuan ki halini göz önüne alırsak, görsel zenginliği ile tarih kokan meydan gitti yerine hilkat garibesi çöp kokan bir meydan geldi .

Ünye tarihinde önemli bir yere sahip olan, vatandaşların gelip geçerken ağaçların altında  soluklandığı, banklarında oturup kahvesini çayını içtiği, çeşmesiyle suyuyla tarihi dokusunu koruyan Döner Çeşme Meydanı artık maalesef kartpostallarda kaldı.

TARİHİ DOKU YOK OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesinin “Ağaçlandırma, ışıklandırma çalışmaları yapılacak, bu alan modernleştirilerek meydan kimliğine kavuşacak” dediği Döner Çeşme Meydanında, düz bir zemin kaplaması yapıldı. Tarihi çeşme kıyıda bir köşeye atıldı, meydanın neredeyse ortasına iki çöp kutusu yerleştirildi ve bizlere çok büyük bir şey yapılmış gibi rezil  bir meydan bırakıldı.

Büyükşehir’e sormak istiyoruz:

Ağaçlar ve ışıklar nerede?

Modern meydan kimliği böyle mi oluyor?

Siz milleti aptal mı sanıyorsunuz ?

PROJE YOKLUĞU

Meydan, Ramazan Bayram’ından önce yıkılıp, bayramda bitirilme sözü verildi, ancak bitirilmedi. Yıkık dökük, topraklı bir halde bırakılması vatandaşlar ve esnaf için sorun yarattı, defalarca haberlere konu oldu. Hatta bir türlü tamamlanmaması “buraya yapılacak projenin belli olmamasından mı?” sorusunu akıllara getirdi.

Sonuç olarak, otopark olsun mu olmasın mı, ağaç olsun mu olmasın mı derken, meydan için bir projenin olmadığı düşüncelerini destekler nitelikte, adeta şikayetlerinde ısrarcı olan halkın dilini bağlamak için, bomboş bir meydan halinde yeniden yapıldı.

Büyükşehir’e sormak istiyoruz:

Tarihi dokusuyla bu kadar önemli bir meydan için bir proje belirlemeden mi yola çıktınız?

Döner çeşme  bir çok şaire,ressama ilham kaynağı ,yaşayan tarihe rehber ,samimi sohbetlere ,sevdalara, yüzlerce anıya tanık eden,insanına gölgelik,ağaçlarındaki canlılarına ev sahipliği yapan ve bu kente güzellik katan bir pırlanta değil miydi ?

Güzelim meydanda sizlere ne battı da böyle rezil bir projeyi Ünye’ye layık  gördünüz?

Bu proje, bu kente yapılan ihanet değilde nedir?

Vatandaşlar ağız birliği etmişcesine düşüncelerini söyle dile getirdiler.

-Daha güzel bir meydan yapılacak diye beklerken, yıkıntı haliyle kaldı. Çöp konteynırları getirildi. Etrafta restoranlar var; onların çöpleri ortaya konulan konteynırlara atılıyor. Bu da etrafta kötü kokuların oluşmasına sebep oluyor. Meydan eski haliyle daha güzeldi. Burada var olan meydanı yıktılar ama ne yapacaklarını bilmeden insanları ve şehri mağdur ettiler.

-Herkesin gelip, nefes aldığı bir yerdi burası,şimdi taş ve çöp yığını bir yer oldu. Biz isteriz ki, eskisi gibi çeşmesi olsun, oturacak yeri olsun. Belediye Başkanımızın bu konuda yardım etmesini rica ediyoruz. Burası Ünye Döner Çeşme Meydanı burası tarihi bir yer. Bu meydan da bu çöp konteynırlarının olması bile çok saçma bişey.

-Burası yılan hikayesine döndü. Bu konuyla alakalı hiçbir yetkiliden bir cevap alamıyoruz. Ve büyükşehirden, Ünye Belediyesinden Fen İşlerinden açıklama bekliyoruz. Burası büyükşehrin deyip, buranın sorumluluğunu üzerilerinden atamazlar. Bunu Ünye’ye yapamazlar,hiçbir hakları yok dediler.

ANKET

Üzgünüz, şu an hiç anket bulunmuyor.

dsc_0336  dsc_0339 dsc_0340 dsc_0330 dsc_0329

10802donercesme photo un4204

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-