eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Çöp alanı ucuza getirilmek isteniyor”

“Çöp alanı ucuza getirilmek isteniyor”
19 Eylül 2016 - 10:16

İNTERAKTİF HABER

rg

Ünye Belediye Başkanı Çamyar’ın Ünye’de başka yer bulunması durumunda çöp yerinin değiştirilebileceği konusunda yaptığı açıklamaya Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği’nden tepki geldi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye’de kurulması planlanan Çöp Ayrıştırma tesisiyle ilgili yöre halkının ve sivil toplum örgütlerinin itirazları sonucunda yaptığı açıklamada, “… Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimizle yaptığım görüşmede alternatif yer önerilmesi durumunda değerlendirmeye açık olduklarını ifade ettiler…” demesi nedeniyle Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Gül Ersan konuyla ilgili olarak: “Büyükşehir Belediyesi tesis alanı olarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı sorumluluğundaki yaklaşık 50 bin metrekarelik bir ormanı seçti. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü bu seçimi uygun buldu. Valilik de ÇED Gerekli Değildir kararı verdi. Yani, 50 bin metrekarelik orman yok edilebilir, ormanın çevresindeki su kaynağı kirletilebilir, proje alanının hemen yanındaki mahallede yaşayanlar önemsenmeyebilir, 350 metre uzaklıktaki mavi bayraklı kumsal görmezden gelinebilir, demek istiyorlar.” dedi.

“Ormanlarımız yok ediliyor”

         Gül Ersan değerlendirmesini sürdürerek, “Son yıllarda ormanlarımız madenler, taş ocakları, RES (Rüzgâr Enerji Santrali), HES (Hidro Elektrik Santrali) projelerine ilgili kurumlarca hiçbir zorluk çıkarılmadan tahsis ediliyor. Ormanlarımız hazinenin sorumluluğundadır ve kamu alanlarıdır; proje sahiplerine sunulacak ucuz alanlar değildir. Başta devlet kurumları olmak üzere hepimiz ormanlarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Buradaki ormanı kesip başka yerde ağaç dikerek orman oluşturamayız. Çöp ayrıştırma tesisi için Ünye Eskikızılcakese Mahallesini seçenler açıktır ki belediyenin ya da projeyi ihaleyle verecekleri şirketin kasasından daha az para çıkmasını önemsemişler. İtirazlar yükselince, aynı ucuzlukta bir yer önerin tesisi oraya kuralım, diyorlar. Bu seçimi yapanlar önceliklerini değiştirmeden anlaşma yapamazlar.” dedi.

ANKETE KATILIN

Üzgünüz, şu an hiç anket bulunmuyor.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-