eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ticaret Odası Başkanı’ndan Yerel Siyasete Bakış

Ticaret Odası Başkanı’ndan Yerel Siyasete Bakış
20 Ekim 2016 - 1:08

vdvddÜnye Ticaret Odası Başkanı Durmuş Zor, Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Ordu ziyaretinin ardından siyasetçilerimiz en iyi şekilde faydalanmamız gerektiğini vurguladı.

Ünyeli ve Ordulu olan siyasetçilerimizin geriye dönük yaptıklarına bakıldığında güzel bir tablo olduğunu söyleyen Zor, “Ordu ili özellikle Ünye bölgesi geçmişten beri siyasette güçlü aktörler çıkarmıştır. Bugün de Sayın Numan Kurtulmuş’un kabinede olması, Ordu ve Ünye için çok sevindiricidir. Şunu kendimize sormamız lazım, Ünyeli olan bakanlardan biz ne kadar istifade ettik? Türkiye’nin bakanıdırlar evet ama kendi bölgelerinde neler yaptıklarına da bakmak lazım. Bizim bakanlarımızın Fatsa’da ve Altınordu’da neler yaptıklarını herkes biliyor. Özellikle Altınordu’da, geriye dönük baktığımızda bakanlarımızın ciddi yatırımları olduğunu biliyoruz.” dedi.

“Numan Bey bölgemiz ve ilçemiz için çok önemli bir insan. Biz Ünye, Akkuş, Fatsa olarak Sayın Bakanımızdan bir şeyler istemeliyiz, Sayın Bakanımız da bize bir şeyler vermelidir. Toplu olarak gidip istenir, siyaseten bizi temsil eden yerel yöneticilerimiz ister ya da genel siyasetteki ilçe başkanları ister; biz bunu görmek istiyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Zor, siyasette isteme ve alma usulünün geçerli olduğunu vurguladı.

Ordu için geçmiş yıllardan beri vaad edilen, hala edilmekte olan fakat yapılmayan projelere dikkat çekerek, yetkililere sorular yönelten Durmuş Zor, tartışmaların bu projeler üzerinde yoğunlaşması gerektiğinin altını çizdi.

Bir diğeri Orta Anadolu bağlantı yolumuz. Mevcudun iyileştirilmesiyle ilgili herhangi bir çalışma var mı? 90’lı yıllardan beri devlet projesi olarak bildiğimiz proje üzerinde bir çalışma var mı?

Limanımızla ilgili ne durumdayız? Liman geliştiriliyor mu? Büyükşehir Belediye Başkanımızın görsel olarak piyasaya yaydığı, 7 bin-10 bin kişinin çalışacağı, Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler dahil, Karadeniz’de olmayan bir limandan söz edildi, bu noktada nereye doğru gidiyoruz?”

Sorularıyla siyasetçilere seslenen Zor, “Bu noktada hem genel hem yerel siyasetçilerimiz bu durumu takip etmek durumundadır. 5 sene önce yollarımızla ilgili sıkıntılarımızı dile getiriyorduk, 20 yıl önce OSB’den söz ediyorduk, son 10 yıldır 2. 3. Fakülteyi gündeme getiriyoruz; bunlar sorgulanmalıdır. Ama siyasi kamplara ayrılarak bunu yapmaya çalışırsak, kaybederiz.” dedi.

Siyasetçiler arasındaki problemlerin şahsi meseleler olarak görülmesi gerektiğini belirten Zor, halkın üzerinde durması gerekenin yapılması gerekenler olduğunu söyledi:

“Sayın Enver Yılmaz’dan  Ünye’nin haklarını ondan istemeliyiz. Aynı zamanda da Sayın Bakanımız Numan Bey bizim bölgemize sahip çıkmalı. Aralarında küçük çaplı siyasi hesaplaşma var ise onların kendi meseleleridir.”DEDİ

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-