eskort samsun

ÜNYENETHABER

”Belediyeler Bütçesini Halkının Refahı İçin Çok Profesyonel Kullanmalı”

”Belediyeler Bütçesini Halkının Refahı İçin Çok Profesyonel Kullanmalı”
22 Eylül 2016 - 1:39

gggggfr

 

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI,Projeler Daire ve Projelerden Sorumlı Başkan Baş Danışmanlığı yapmış, alanında uzman , bir çok siyaset adamıyla çalışmış,son seçimlerde çok sevdiği halkının teveccühü ile Milletvekilliği ve Belediye Başkan adaylığına çıkmış,halkı temsilcisi,Ordu’nu Evladı Mimar LEVENT AKÇAY ,uzun bir aradan sonra suskunluğunu bozdu ve siz değerli hemşerilerinin sesine tercüman oldu.

Yerel siyasetçilere ders verir nitelikte konuşan Akçay,tüm konulara Yüzüncü Yıl (Galabuzu) Restaurantın essiz manzarasında, Moderatörlüğünü Nazlı Gören’nin yaptığı  programda açıklık getirdi.

BÖLÜM 4

Moderatör Nazlı Gören;

Son olarak sizce sosyal, kültürel, sanatsal ve spor faaliyetleri açısından belediyecilik nasıl olmalı? Belediyeler kurumsal işlerini mi yapmalı yoksa ticari mantaliteyi önde tutarak tüm alanlarını özel sektöre mi bırakmalı? Bu durumda her yerde sosyal belediyecilikte nutuk atanlara cevabınız ne olabilir?

Mimar LEVENT AKÇAY;

“Yerel yönetimlere yasalarla çok önemli görevler verilmiştir. Bir kentin planlanmasından başlayın, kentin gelişmesi ve o kentte yaşayanların modern bir çevrede, sağlıklı bir ortamda yaşama imkanlarını gerçekleştirme güçleri vardır: Yasal ve bütçesel anlamda.

Belediyecilik anlamında bir kent bilimci olarak duruma bakış açım şöyle: Özel sektörün cazip görmeyip giremediği yerleri geliştirebilmek için, özel sektörün ilgisini çekebilecek altyapı model projeleri yapılabilir. Yolların, altyapının yapılması gerekir, ulaşım ve otopark sorunu çözülmelidir ve özel sektörün orada yapılaşma yapacağı alanların, arsaların üretilmesi gerekir. O arsalara kadar bütün bu saydığımız altyapıları götürmesi, ondan sonra yatırımcıya ‘buyurun’ demesi lazımdır. Yani bütçesini halkının refahı için çok profesyonel kullanması gerekir.

Dolayısıyla özel sektörü kentinize getirmeniz, marka kent olmanız için çok önemlidir.

Çünkü devletin kaynaklarının yanında, ek finansal kaynak üretmeniz gerekir kenti geliştirebilmek için. Bunları yaparsanız kentinizi büyük yatırımcıların büyük yatırımlar yaptığı marka kent haline getirebilirsiniz. Bu öncelikle bir planlama işidir. Önce kentin stratejik master planlarında bu bölgeler tespit edilmeli ve ona göre planlamalar doğrultusunda altyapı halterleri hazırlanmalı ve istihdam sağlayabilecek projeleri özel sektör aracılığıyla yapmak daha avantajlıdır. Bir kent bilimci olarak olaya bakış açım  budur. Ama bu sistemi uygulamak için önce çarpık kentleşmeyi düzenlemek lazım. Ordu ve Ünye inanılmaz derecede kentsel dönüşüme ihtiyacı olan kentler.”

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-