eskort samsun

ÜNYENETHABER

Anıtkabir’deki Çocuk Parkına Ünye’den Tepki

Anıtkabir’deki Çocuk Parkına Ünye’den Tepki
24 Eylül 2016 - 16:40

a

CHP Ünye İlçe Teşkilatı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye şubesi  Anıtkabir’e yapılan çocuk parkını protesto etti.

Chp İlçe Başkanı Ali Yalçın ve ADD İlçe Başkanı Ali Rıza Ateş, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamada parkın derhal kaldırılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, ilçe yönetimi adına yaptığı basın açıklamasına şunları kaydetti;

“ANITKABİR;

Türk milletinin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, sarsılmaz bir inanç ile neleri başarabileceğini,

esaret altındaki mazlum tüm dünya devletlerine ve halklarına örnek olmuş bir kahramanlık aamücadelesini,

ülkesi ve vatanı için hayatını gözünü kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizin mücadelesini,

askeri ve siyasi dehası ile tarihten silinmek üzere olan bir milleti dirilten ulu önderimizin destanını gösteren,

Cumhuriyet’in çocuklarına milli ruhun ve şuurun aşılandığı,

içerisindeki  Barış parkı,  Aslanlı Yolu, Tören Meydanı, Mozolesi, Atatürk ve Türk Devrimi Kütüphanesi, İsmet İnönü Lahti, İstiklal, Hürriyet, Zafer, Mehmetçik, Barış, 23 Nisan, Misak-i Milli, İnkılap, Müdafa-i Hukuk ve Cumhuriyet Kuleleri, Sakarya Meydan ve Başkomutan meydan muharebeleri konulu kabartmaları  ile  Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kuruluş destanı ve değerlerini anlatan,

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi lideri, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naşının da bulunduğu,

Türk halkının minnet duygularını ve sevgisini anlattığı,

çocuğunun elinden tutarak gittiği yegâne ve tek yerdir.

 HİÇ YAKIŞMIŞ MI? YA KALKACAK YA KALKACAK

aaaAnıtkabir, Türk çocuğunun, ecdadının destanını öğrenmeye, Türkiye Cumhuriyeti’nin dahili ve harici tüm düşmanlarına karşı milli şuura ve kudrete sahip olmaya ve ulu önderini saygıyla ve minnetle anmaya gittiği ilk ve en önemli yerdir.  Aziz şehitlerimiz ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı saygısızlık ve hadsizlik teşebbüsünde bulunulması halinde dahi yılmaz bekçileri olarak tüm vatanperverler her zaman ve her ortamda birlik ve beraberlik halinde kararlı bir duruş ile karşılarına dikilmekten vazgeçmeyeceğiz…

Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, aslanlı yolda yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekândan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır. Biz çocuklarımıza davranışlarını zaman ve mekâna bağlı olarak geliştirmelerini söylüyoruz. Saygı zamanı ve saygı mekânında çocuklar saygı durmak için orada olmalılar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin  kurucusu,  bağımsızlık onurumuzun mimarı, emperyalizmi dize getiren tek ve eşsiz komutan, eşsiz devlet adamı, eşsiz kahraman, mazlum halkların ışığı Büyük Önderimiz’in manevi şahsiyetini incitenler, milyonların ve gelecek nesillerin manevi dünyasında hak ettikleri yeri alacaklardır.

Anıtkabir’de bu kepazeliğe imza atanlar soruşturulmalı, cezalandırılmalıdır. Bu rezil, ucube şey oradan derhal kaldırılmalıdır. Atatürk dünya çocuklarına bayram hediye eden tek lider. Sizin rezillikleriniz onun çocuk sevgisini anlatmaya yetmez”Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir.  o ucubeler oradan ya kalkacak ya kalkacak.” dedi.

Ardından konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi Başkanı Ali Rıza Ateş ise; aaaaa

“Ulusumuzun kalbinde özel bir yeri olan ulu önder Atatürk’ün ebedi istirahatkahı anıt kabiri ve Atatürk’ü itibarsızlaştırma adına bu önemli mekana kasıtlı olarak çocuk parkı yaptırıp hizmete sokmak isteyenlere verilecek cevabımız şudur;

Büyük önderin gençliğe ve çocuklara olan sevgisini ve verdiği değeri yaşatacak olan tek şey, onun mekanına çocuk parkı yapmak değil, onun ilke ve inkılaplarını bu genç beyinlere doğru bit şekilde anlatmakla mümkün olacaktır. Bu mekan oyun bahçesi değil genç, yaşlı, çoluk çocuk her türk evladının atasına saygı duyacağı bir mekandır. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu saygı ve sevgiyi ulusumuzun gönlünden silip atamayacaklardır. Son Atatürkçü ölünceye kadar hiç bir siyasi iktidarın gücü buna yetmeyecektir. başta anıt kabir komutanlığı olmak üzere, ona talimat veren genel kurmayı ve yetkilileri şiddetle protesto ediyor, bir an önce bu parkın kaldırılmasını acilen talep ediyoruz. Aksi halde ülke bazındaki tüm ADD dernekleri ve cumhuriyet sevdalıları ile birlikte Ankara’ya yürüyeceğimizde bizzat bu parkı kendi ellerimizle kaldırmaya kararlı olduğumuzu, atasına saygılı olan her Ünyeliyi, bu park kaldırılıncaya kadar bu meydanda birlikte protesto etmeye davet ettiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.” dedi.

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-