eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE TEDES CEZA REKORU ONDA

ÜNYE’DE TEDES CEZA  REKORU ONDA
29 Eylül 2016 - 8:01

ddcc

Karadeniz sahil yolundaki TEDES uygulaması günlerdir Ordu ve ülke gündemini meşgul ediyor.

Son olarak bir isyan da Ünyeli esnaftan geldi. İsa Bacacı’nın  TEDES’e ödediği para toplamda 15 bin TL. Ünye’de nakliye işi yapan İsa Bacacı, “Devlete gidiyorsa tamam ama FETÖ veya PKK gibi terör örgütlerine gidiyorsa paramı helal etmiyorum” dedi.

“TEDES TUZAK UYGULAMASINA 15 BİN TL ” 

TEDES uygulamasını sert dille eleştiren İsa Bacacı “TEDES uygulaması olabilir, bu işin uygulanması mı yanlış yoksa bu bir tuzak mı diye soruyorum? Bence bu uygulama bir tuzak, çünkü uygulama mesafeli olur , tünellerde olur, kaza çok olan yerlerde olur,ara ara olur. Ama  25-30 yerde olmaz.”diyerek TEDES uygulamasından memnuniyetsizliğini dile getirdi.

TEDES uygulaması nedeniyle yüklü miktarda para cezası alan ve ödeyen İsa Bacacı, “TEDES’e  bugüne kadar 15 bin TL para ödedim. Sadece 1 araca bir günde 1200 TL ödediğim oldu. Elimde bulunan dosyanın %90’nı TEDES cezasıdır.” sözleriyle sitem etti.

“HAKSIZ BİR UYGULAMA”

TEDES uygulamasının haksız bir uygulama olduğunu belirten Bacacı, “Kaza çok olan yerde ya da sakıncalı bir bölge olur, o zaman haklıdır. Ama her yerde olması tuzaktır. Vatandaş yola çıkıyor bir yerde 70, bir yerde 90, bir yerde 110 hızla gitmek zorunda kalıyor. İnsanlar yeşil ışıkta gitmez oldu. Yeşil ışıkta adam önümde durdu, az kalsın kaza yapıyordum, bunun tek sorumlusu TEDES. TEDES’in düzenlenmesi istiyorum. Ayrıca olacaksa tüm Türkiye genelinde olsun sadece Karadeniz halkına yönelik olmasın.” diyerek uygulamanın eksik yönlerini dile getirdi ve haksız bir uygulama olduğunu yineledi.

“KARADENİZ HALKINA HAKSIZLIK” 

TEDES uygulamasındaki haksız kazanç söylemlerini de değerlendiren Bacacı, “Eğer bu paralar devlete gidiyorsa boynumuz kıldan ince; fakat son zamanlarda gündem konusu olan FETÖ şirketlerine, PKK terör örgütüne gidiyorsa hakkımı helal etmiyorum” dedi.

“Ki bu konuda benim bu konuda tereddütlerim var.” diyerek sözlerine devam eden Bacacı “Ben bu cezaları ödedim bu kadar daha olsa öderim; fakat cezaların FETÖ şirketlerine gitmediğinden emin değilim. Doğu ve  Güneydoğuda elektrik faturası, vergi ödemiyorlar, onları da biz ödüyoruz. Bu Karadeniz halkına haksızlık.” dedi.

 

 bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-