eskort samsun

ÜNYENETHABER

27 Eylül Dünya Turizm Günü 

27 Eylül Dünya Turizm Günü 
27 Eylül 2016 - 2:58

1112-1024x7681Turizm, ekonomik ve sosyal hayat için vazgeçilmez bir etkendir. Turizmin doğal sermayesi olan doğa ve kültürel miraslarımızı korumalı ve yaşatmalıyız.

Tüm borç krizlerine, terör ve yaşanan doğal felaketlere rağmen, turizm gelişmeye devam ediyor. Kimse heveslenmesin; Avrupa şehirleri ne kadar güvenliyse Türkiye şehirleri de en az o kadar güvenlidir.

Ülkemizde ne yazık ki hain terör olayları yaşanmakta, masum vatandaşlarımız, askerlerimiz, polislerimiz şehit olmaktadır.” Terörün dili, ırkı, dini, mezhebi, ülkesi, milleti yok… Hangi coğrafyada yaşanırsa yaşansın terör olayları, savaşlar son bulmalı, insanların özgürce yaşayacağı mutlu bir dünya inşa etmeliyiz.

Tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyoruz. Sokakların, tuzak çukurların değil, çocuklara oyun alanı olduğu, düğünlerde hep birlikte kol kola halayların çekildiği, barış türkülerinin hep bir ağızdan söylendiği günler diliyoruz.

Yaşadığımız cennet ilçemizde turizm bölgesi ilan edilen yerleşim yerine, orada yaşayanlara sorulmadan, kimseden fikir alışverişi yapılmaksızın, sadece orman arazisi bedava diyerek Turizmin kalbine yapılmak istenen Çöp ayrıştırma tesisinin yanlış yer seçiminin düzeltilerek yanlıştan dönüleceği, milletin sesine kulak verileceğine inanıyoruz.

Bir şehir geliştirilmek, daha ileriye götürülmek isteniyorsa, öncelikle o şehirde yaşayan insanlarla diyaloğa geçilmeli, o şehir halkının sorunları anlaşılmalı. Halkla iç içe olunmalı.

Şehrin sorunlarını en iyi o şehirde yaşayanlar bilir. Bir şehirde yapılması düşünülen yatırımlar projeler yapılmadan önce orada yaşayanların fikir ve görüşleri alınarak yapılacağının doğru olacağını düşünüyoruz. Yatırımlar yapılırken, orada yaşayanlar hiçe sayılamaz. Projeler tamamlandıktan sonra değil, proje, düşünce aşamasında tartışılmaya açılmalı, halka sunulmalıdır. 

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı ve Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak doğduğumuz memleketimizi, doyduğumuz, birlikte yaşadığımız, nefes aldığımız yeri kentimizi Ünye’mizi önemsiyoruz. Ve diyoruz ki; Kentler yaşayan organizmalardır. Kentleşip geliştikçe bireyler de değişiyor, sorunlar artıyor, beklentiler karmaşıklaşıyor. Bu beklentilere cevap verecek yönetimler ile sorunsuz kentler yaratılmalı.

Oysaki şöyle eski Ünye fotoğraflarına baktığımızda, biz içinde yaşadığımız “cenneti” bir “cehenneme” çevirmişiz ve tereddütsüz, azimli adımlarla bu yola devam ediyoruz. Kim dur diyecek onu bekliyoruz.

Ünyeli olarak seçtiğimiz yerel ve genel siyasetçilerimize güveniyoruz. Beklentilerimiz çok yüksek. Bu da en doğal hakkımız…. Ünyeli olarak yaşadığımız doğduğumuz kente sahip çıkmalıyızArtık Ne üniversite, ne sanayi, ne liman, ne çöp gibi sorunlar konuşulmamalı, artık yapılmayanların tartışıldığı değil yatırımların konuşulduğu, tarihi değerleri ve doğal güzellikleri konuşulan bir Ünye istiyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle turizm sayesinde kazanılanların, yerelden küresele sosyo-ekonomik refahı ve barışı zenginleştirmesi dileğiyle doğal kaynakların korunması ve toplumsal gelişme için önemli bir gelir olan turizme gönül veren tüm paydaşların ’27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutluyoruz.”

Musa Kıranlı 

Ünye Fen Adamları Derneği BaşkanıTürkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-