eskort samsun

ÜNYENETHABER

Siyanür Kulanım Alanı Büyütülmek İsteniyor

Siyanür Kulanım Alanı Büyütülmek İsteniyor
28 Eylül 2016 - 10:36

f

Altıntepe Madencilik, Fatsa’da sürdürdüğü siyanürle ayrıştırmalı altın üretimi faaliyetini arttırmak için yeni alanlarda yarma açma ve sondaj tekniğiyle altın aramak istiyor.

Şirketin bu amaçla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduğu projeye Ordu Valiliği tarafından ÇED Gerekli Değildir kararı verildi. Projenin 360,18 Hektarlık ruhsat alanı Fatsa ilçesi, 1.291,22 hektarlık ruhsat alanı Ünye ilçesi sınırları içinde yer alıyor.

Toplam 68 adet 400 m2 lik alanlarda yapılacak çalışmalarda yaklaşık 100 m derinlikte sondaj kuyusu açılması planlanıyor. Sondaj derinliği duruma göre değişiklik gösterebilecek.

Projeye göre sondaj ve yarma alanlarına en yakın yerleşim birimi, kuş uçumu yaklaşık 190 m kuzeybatıda bulunan Musutlu Mahallesi ile yaklaşık 345 m güneyde bulunan Kocahisar Mahallesi.

Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Eren Atasoy, “Siyanürlü altın üretimine karşı iki yıldır mücadele ediyoruz. Açılan davalardan bir tanesinin kazanılması sonucunda şirket şu anki alanda sıkıştı, üretim alanını genişletmek istiyor. Bu durum tehlikeyi daha da artıracak. Siyanür daha da büyük alanları etkileyecek. Sondaj projesine karşı dava açma hazırlığındayız. Bize yaşam hakkı tanımayan; ormanımızı yok eden; suyumuzu, toprağımızı, havamızı zehirleyen bu faaliyeti bir an önce durdurmak için elimizden geleni yapmaya kararlıyız.” dedi.

 

rr

ee

e

 

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-