eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Seyyar Satıcılar İsyanda

Ünye’de Seyyar Satıcılar İsyanda
07 Ekim 2016 - 8:05

xccc

Ünye’de seyyar satıcıların yüzü gülmüyor. Bir süredir Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi ile yer sorunu yaşayan seyyar satıcılar isyan noktasına gelmiş durumda. En son pazartesi gecesi seyyar araçlarına, belediye tarafından el koyulduğunu belirten seyyar esnafı “Bizim çektiğimizi kimse çekmemiştir. Büyükşehir yemiyor içmiyor bizimle ve ekmeğimizle uğraşıyor” dediler.

Ünye Stadının yanında toplanarak gazetemize açıklama yapan seyyar satıcılar, “Büyükşehir bize zulüm yapıyor” şeklinde konuştular.

Seyyarlar  “Numan Bey Ramazanda Ünye’de yemek verdi. Enver Yılmaz da Ahmet Çamyar da vardı oradaydı. Numan Bey dedi ki ‘Benim bürokrasimdeki kişiler, müdürler, başkanlar, vali, memurlar halkla beraber olacak. Eğer halkım şikayetçi olursa bu bürokrasideki kişiler benim karşıma gelmesin. Bizler de Numan Beyin bu sözüne güvenerek bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Ama bunlar inadına halkın üzerine geliyorlar.” diyerek sözlerine  devam ettiler.

Seyyar satıcıların sözleri ve beklentileri şöyle:

Halkına Sahip Çıkamıyorsanız Bırakın Gidin

Ersin Bol: “Benim resmi tapulu yerimden, evin deposunun içinden arabamı aldılar, cadde üzerinden değil. Belediye başkanına gidiyoruz diyor, ‘Benim hiçbir yetkim yok, gidin istediğiniz yere şikayet edin.’ Bir belediye başkanının nasıl yetkisi olmaz. Sen seyyarına, halkına sahip çıkamıyorsan, bırakalım gidelim Ünye’yi o zaman biz.”

Hakkımızı Helal Etmiyoruz

Ayhan Sırım: “2 tane seyyar arabamı aldılar. Gecenin bir yarısı ekmeğimizle oynuyorlar. Şu anda perişan haldeyiz. Ben şu anda çocuğuma süt-bez alamıyorum. Ne Ordu Belediyesinden ne Ünye belediyesinden bir kuruş yardım almadım. Yazıktır bu halka. Hakkımızı onlara helal etmiyorum.”

Zulüm Görüyoruz

Sedat Yelen: “Bunlar seyyarlara zulüm yapıyorlar. Özellikle Ordu’da Hayati Dağ, burada İsa Öztürk, Ahmet Çamyar, Erhan Eren, bunlar bize sahip çıkmıyorlar. Sabahlara kadar nöbet tutan, vatanı kurtaran bu millet, siz kimin arabasını gece yarısı alıyorsunuz? Her birimizin 3-4 çocuğumuz var. Arabası alınmayanlar, arabam alınır mı alınmaz mı diyerek sabahlara kadar uyuyamıyor. Bu bize haksızlık.”

Büyükşehir Memuru Kendini Allah Gibi Görüyor

Ayrıca Özellikle Zabıta İsa Öztürk diyor ki ‘Buranın Allahı benim. Ben ne dersem o olur. Ama biz sıkıştırınca Ankara’dan emir geldi diyorlar. Numan Bey’i suçlu durumuna düşürüyorlar. Numan bey geliyor, onunla da konuşacağız.”

Bizi Kandırdılar

Erhan Topçu: “3 Ekim Pazartesi gece saat 1.30’da seyyar arabalarımız alındı. Bizler de sabahında Ordu Büyükşehir Zabıta Amirliğine gittik. Bize bir IBAN numarası verildi. ‘250 TL parayı yatırın, dekontu getirin, size arabaları geri vereceğiz’ dediler. Ben ve diğer arkadaş Abdurrahman Doğan, paramızı yatırdık gittik, bize ‘Arabalarınızı geri vermek için toplamadık’ dediler. Bizden, bu paraları niçin aldıklarının hesabını versinler?”

Bir diğer seyyar satıcı: “Bize yer göstersinler, imkan versinler. Vergi verilecekse hep beraber verelim. Biz bu vatanın evladıysak, Suriye’den gelen adam bizden daha iyi yaşıyorsa, biz bu ülkeden gidelim onlar gelsinler.”

Seyyar satıcılar bu haksızlık karşısında gerekirse Ankara’ya kadar gideceklerini belirterek “Biz 15 Temmuz’da büyüklerimizin bir dediğini iki etmedik, sokaklara döküldük. Karşılığı böylemi olmalı? Ankara’ya REİSİ CUMHURUMUZ ve BAŞBAKAN YARDIMCIMIZA sesleniyoruz, bize burada zulüm yapıyorlar” dediler.

14569763_1760390187553436_429665795_n

 bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-