eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜRETİCİ SABIRLI OLSUN

ÜRETİCİ SABIRLI OLSUN
11 Ekim 2016 - 1:05

vdvddd

Fındık fiyatında geçen haftadan bu yana bir yükselme olmaması üreticiyi düşündürüyor.

Bugünün fındık fiyatı 11.50 lira olarak açıklayan Arzanoğlu Tarım Ürünleri İşletmecisi Ersin Şahin ARZANOĞLU, fındık fiyatının yükseleceğiyle ilgili umutlu olduğunu söyledi.

“Bugün hafta başı ve piyasa iyi başladı sayılır. Alıcı da satıcı da bekleme aşamasında diye düşünüyorum.” diyen Arzanoğlu, “9. ve 10. ay Karadeniz bölgesinin borçlarının en fazla ödendiği aydır. Bu ayın sonunda zirai kredilerin ödenme taksitleri var. Ben umutluyum bu anlamda.” diye konuştu.

BU SENE ARZ TALEP DÜŞÜK

Arzanoğlu “Geçen yılın Eylül ayıyla bu yılın Eylül ayını kıyasladığımızda, Avrupa ihracatının yarı yarıya düştüğü görülüyor. Avrupalı fındığı pahalı bulduğu için mi almıyor, yoksa ceviz, fıstık, badem fiyatlarının düştüğünü ama fındık fiyatlarının geçen seneki ile hemen hemen aynı olduğundan mı almıyor, tam bir şey diyemiyoruz. Fındıkta önemli olan alıcıların talep etmesi. Henüz piyasada dışarıdan da içeriden yoğun bir talep yok, ” sözleriyle fındık fiyatındaki durağanlığın alıcılardaki talep eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

SABIRLA BEKLEMEK GEREKİYOR

Bu yıl, geçen senenin rekoltesi olsaydı, fındık 6 lira olurdu, diyen Arzanoğlu, “Yeni sezona girmeden Mayıs ,Haziran aylarında daldaki fındık çok görüldü ve fındık fiyatı 8 liralara düştü. Ama bahçelere girilince öyle olmadığı anlaşıldı. Fındık fiyatı da 12’den başladı 15 liraya kadar geldi. 15 liraya gelişi iç piyasanın ihtiyacından dolayıydı, taze, yeni fındığa ihtiyaç vardı. Herkes aldı çekildi, gerçek alıcılar ise önemsemiyor şu an. Ellerinde 3-5 aylık stokları var.” dedi.

Arzanoğlu “Üretici sabretmeli, rekolte düşük ve fındık fiyatı düzelecektir diye umuyoruz” diyerek üreticiyi umutlandırdı.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-