eskort samsun

ÜNYENETHABER

RAHAT KOLTUK KONUŞTURDU ”VEBALİ BANA AİT”

RAHAT KOLTUK KONUŞTURDU ”VEBALİ BANA AİT”
16 Ekim 2016 - 1:39

14650254_1762696097322845_3002618383738078932_n

Amacı ve bulunduğu merci ne olursa olsun önceliği vatandaşa hizmet etmek olan kurum veya kuruluşların, daha anlayışlı, uzlaşmacı, vatandaşın işini görecek ve memnuniyet ilkesini benimseyecek bir prensipte çalışması gerekirken, bugün gazetemize gelen İbrahim Cennetoğlu adlı vatandaş, Ünye’de amacı ve kurulma gayesi işsiz insanlara yardımcı olmak, bir tas çorbanın ve bir kuru ekmeğin sofralara gelmesine vesile olan İŞKUR’un kendisini mağdur ettiğini söyledi.

HAYATIMI KARARTILAR14694926_10209022517033497_882189518_n

İŞKUR mağduru İbrahim Cennetoğlu “İnsanın ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay mı? Sadece ismimi yazmayı unuttum diye ekmeğimden oldum. Olay günü işkur çalışanı bayan beni aradı ve bana isminizi yine yazmamışsınız, dedi. Bende kendisine unutmuş olabilirim kusura bakmayın. İsterseniz geleyim düzelteyim, ben prosedürden fazla anlamam ilkokul mezunuyum, üzerime ne düşüyorsa ne gerekiyorsa geleyim yapalım dedim. Ama daha sonra maalesef İŞKUR’un benim işbaşı eğitim programımı iptal ettiğini öğrendim. Kaynar sular başımdan döküldü, 2 çocuk evde ekmek bekliyor ne yapacağımı bilmiyorum. İş yerimle görüştüm bu şekilde çalışmama müsaade etmediler. Bu kara kışta ne yapacağımı bilmiyorum. Bizlerin sayesinde sıcacık odalarında rahat koltuklarında oturan bu merhamet yoksunu insanlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

HER ŞEY MEMURUN ANLAYIŞSIZLIĞINDAN KAYNAKLANDI

İş yeri adına konuşan Hasan Çakır “Biz şirket olarak işbaşı eğitim programı dahilinde İbrahim Cennetoğlu’nu çalıştırıyoruz. İŞKUR’a evrakları teslim etmeye gittiğimizde dairede kimse yoktu. Ben de dairede görevinin ne olduğunu bilmediğim kişiye evrakları teslim ettim. Eğer evrakta bir eksik varsa memur arkadaşlar bizi arasınlar gelir hallederiz dedim. Fakat biz öyle dememişiz de adamı işten atın demişiz. Kardeşim madem evrakta eksiklik var, not bıraktığımız halde arayıp uyarmıyorsunuz. O halde mesai saatinde yerinizde durun vatandaş işini görsün, varsa yanlışı düzeltsin. Daha sonra işçimiz İbrahim Cennetoğlu’nun işbaşı eğitim programının iptal edildiğini öğrendik. Bizde bu durumdan mağdur olan tarafız, yaklaşık 7 ayı kalan çalışanımıza iş imkanı sağlayamayacağımız gibi kendisinin işine son vermek zorunda kalacağız.” dedi.

 AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE, CEREMEYİ FAKİR FUKARA ÇEKSİN

Sözlerine devam eden Hasan Çakır “İŞKUR Ünye Şube Müdürü Recep Özcan’a, yanında çalışan memurunun keyfi dahilinde, bir insanın ve beraberindeki ailesinin kaderi ile oynanmasın yanlış olduğunu, görevi vatandaşa hizmet etmek olan memurların daha uyumlu ve anlayışlı olmasını söyledim. Adam kış günü işsiz kalacak dedim. Fakat İŞKUR Ünye Şube Müdürü Recep Özcan bu durum karşısında hiç beklemediğim bir cevap verdi. “Neyse ne, önemli değil, 700 kişiyle mi ilgileneceğiz? VEBALİ BENİM BOYNUMA” dedi.

Çakır, “Kısacası halkın makamı ile halkın ekmeği, kaderi ve gururu ile oynayan, çalışanının hatasına göz yuman ve onaylayan müdürü, Allah’a havale ediyorum. Ve İŞİNİZ NE  MÜDÜR BEY, DEĞİL 700 KİŞİ 7000 KİŞİYLE BİLE İLGİLENECEKSİNİZ. Vatandaşa biraz daha anlayışlı olun lütfen” sözleriyle müdüre sitem etti.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-