eskort samsun

ÜNYENETHABER

EKİM AYI, ‘‘MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI’’

EKİM AYI, ‘‘MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI’’
12 Ekim 2016 - 15:09

ds

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Saliha YEŞİLDUMAN Ekim ayı Meme kanseri bilinçlendirme etkinleri kapsamında yaptığı açıklamada ;       Bilindiği üzere meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biridir. Ülkemizde her 8 kadından biri meme kanserine yakalanmakta olup, olguların büyük bir bölümü geç evrelerde teşhis edilmektedir. Kadınlarda ölümlere yol açan kanser türleri arasında ilk sırada yer alan meme kanserinden korunmada erken teşhis hayati bir önem taşımaktadır.

Meme kanserinin en sık rastlanan belirtileri arasında; memede ele gelen bir kitlenin hissedilmesi, memede ağrı, memede çekintiler, deride kalınlaşma, şişlikler, deride tahriş ya da bozulmalar, meme ucunda kanlı akıntı ,meme ucunun hassaslaşması ve meme ucunun  içe dönmesi yer almaktadır. Erken teşhis için  her kadın 20 yaşından itibaren ayda bir kez olmak üzere ömür boyu kendi kendine meme muayenesi yapmalıdır. Ayrıca 40-69 yaş aralığındaki kadınlarında iki yılda bir  meme filmlerini çektirmeleri gerekmektedir.

Meme Kanserinde  erken teşhiste en önemli faktör, kişinin meme kanseri ve taramaları konusunda bilinçlendirilmesidir. Meme kanserine erken evrede tanı konması, tedaviewnin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırmaktadır. Bu nedenle halkımızın kanser taramalarına katılmaları büyük önem arz etmektedir. Ayrıca İlçemizde Liseler Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi 3. Sokak’ta  faaliyet gösteren  KETEM de (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi)  40-69 yaş kadınlara meme kanseri, 30-65 yaş kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş kadın ve erkeklere bağırsak kanseri taramaları ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır.dedi.

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, “Uygun yaş gruplarındaki kişileri kanser taramalarını yaptırmak üzere ilçemizdeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine davet ediyoruz” dedi.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-