eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

CHP Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
15 Ekim 2016 - 16:57

 

dsc_0475

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanlığı, 15 Ekim cumartesi günü saat 14.00’da Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe binasında gerçekleşen toplantıya, Akkuş ilçesindeki şehit cenazesinden dolayı katılamayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun ve CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin mesajlarını gönderdi.

Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal’in, Eski Ünye Belediye Başkanı Osman Yurt’un, Ünye Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Rıza Ateş ve çok sayıda partililerin katıldığı toplantı CHP  Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Ünye İlçe Başkanı Yalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun ve CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin’in, İlçe Başkanlığına gönderdikleri mesajları okudu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun;

“Ünye İlçe Örgütü olarak düzenlemiş olduğumuz danışma kurulu toplantınıza ilişkin nazik davetiniz için teşekkürler. Ancak aynı saate rastlayan şehit cenazesi nedeniyle aranızda olamayacağım için üzgünüm. Toplantınızın amacına ulaşması dileklerimle, siz cefakâr Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma ve tüm katılımcılara selamlarımı ve saygılarımı sunarım.”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atilla Şahin;

“Ünye İlçe Örgütü olarak düzenlemiş olduğunuz danışma kurulu toplantınızda sizlerle birlikte olacaktık. Akkuş’ta şehit cenazemiz olması nedeniyle aranızda olamayacağım.  Toplantınızın amacına ulaşması dileklerimle tüm katılımcılara selam ve saygılarımı sunarım.”

Ardından konuşma yapan İlçe Başkanı Ali Yalçın, sözlerinde şunları kaydetti;

“Bölgemizde 1 hafta içerisinde 4 şehit verdik. Gencecik bedenler yok oluyor. Ocaklara ateş düşüyor. Bunlara sebep olanları lanetliyorum, tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi bir seçimle başlayan bir seçimle biten bir mdsc_0465ücadele değildir. Bütün partilerden ayrıldığımız en önemli özelliğimiz de budur. İktidar bu ülkede kutuplaşmayı ortaya çıkardı. Yurtsever insanlar bunlara karşı durduğunda ise tutuklandılar. Ülkeyi rayından çıkartıp bir bilinmeyene doğru götüren, götürürken de yanlarına sırf iktidarı koruyabilmek ve şahsi menfaatlerini gütmek için FETÖ’yü aldılar. 15 Temmuz’da karşılaşılan darbe sonucunda baktılar ki yapılan yanlış. Yanlış olan cumhuriyetin değerlerini göz ardı etmekti. Değerli dostlar, bu ülkenin uzlaşmaya, kutuplaşmanın ortadan kalkıp siyasetin evrenselleşmesine ihtiyaç var. Bunun için partimiz elinden geleni yapmaktadır. FETÖ’nün devlet içinde devlet gibi yapılanmasına izin verdiklerini, “ne istediniz de vermedik” dediklerini çok iyi biliyoruz. Bu cemaati öz kardeşleri gibi yanlarında taşıyıp geliştirdiler. Beraber yürüdüler.

“CHP Atatürk değerlerine destek verir”

Bizim verdiğimiz destek, cumhuriyete, demokrasiye destektir. Darbe gerçekleşmiş olsaydı, ülkede cumhuriyet elden giderdi. Zaten demokrasi kör, sağır ve topal durumda. Dinin devletteki rolü bu dönemde gerçekleşmiş olacaktı. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiye, Atatürk’ün değerlerine destek vermektedir.

“Kimse mağdur olmasın”

Bu bağlamda, bu süreçte hepimizin korkusu, ‘cadı avları olabilir mi?’ sorusudur. Kurulan komisyonlar, insanlardan oluşuyorlar. İnsanlar kötü düşünebilirler, kendi beğenmediği kişilere zarar verebilirler. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevi ise, bir temizleme yapılıyorsa gerçek suçluların temizlenmesi, suçsuz olanların devlet tarafından kucaklanması süreci olabilir. Bilinsin ki asla insanlarımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Divan üyelerinin seçilmesiyle devam eden Danışma Kurulu toplantısında, Divan Başkanlığını Ali Yalçın yaparken, Divan Başkan Yardımcılığını Emin Yılmaz ve Ceyhan Aksu, Divan Katipliğini ise Serdar Muhsin Yıldız üstlendi. Ardından Danışma Kurulu toplantısına başlandı.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-