eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN ÇAMYAR ,ÜNYE KALESİNDE KAZI İÇİN TARİH VERDİ

BAŞKAN ÇAMYAR ,ÜNYE KALESİNDE KAZI İÇİN TARİH VERDİ
23 Ekim 2016 - 2:13

gggg

 

 

Ünye Kalesi’nde hukuki sürecin bitmesinin ardından 2017 yılı itibariyle kazılara başlanacak.Bu  kapsamda Ünye Kalesi’nde  Ordu Kültür Ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak  ve Kurul Kalesi’nde ana tanrıça Kibele heykelini bulan Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı prof. dr Süleyman Yücel Şenyurt incelemelerde bulundu .Kaledeki incelemelere Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz ve straleji ve geliştirme Müdürü Sibel Cerrahoğlu eşlik etti .

Başkan Çamyar Kale ile ilgili televizyon programında yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi

Kale İbadet Yeri

Kale üç medeniyete ev sahipliği yapmış olan bir yer. Geçtiğimiz hafta Samsun 19 Mayıs Üniversitesi bir heyet çağırdık kazı çalışmalarıyla ile ilgili ilginç bir cümle kullandı. Dedi ki Ünye Kalesi Karadeniz Bölgesi’nin tapınak yeridir, tapınma yeridir. İnsanlar dini ibadetleri yapabilmek için uzak yerlerden kalkıp buraya kadar gelmişler ve burada ibadetlerini gerçekleştirmişler. Kalenin tepesinde bulunan şapel de ve kilisede ibadet yapmışlar.

 

Kalede İki delhis var bunların 500 basamak olduğunu söylediler.

2014 Aralık ayı hazineye ayet mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne aldık. Ormanla ilgili sorunumuzu  1 Kasım seçimlerinde dönemin  bakanı tarafından halledildi. Üçüncü sorun kalenin Tepesi’ndeki  araziyi  Büyükşehir Belediyesi çözdü. Kamulaştırma davası açılması gerekiyordu açıldı bitti ve para ödendi.

Hukuki altyapıları tamamladıktan sonra sıra kazıya geldi. Kurulda kazı çalışması yürüten Yücel hocayla görüştük Ünye Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Kalede 2017 yılında kazılara başlanacak dedi.

cdert
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-