eskort samsun

ÜNYENETHABER

YENİ TEDES KASIM’DA BAŞLIYOR

YENİ TEDES KASIM’DA BAŞLIYOR
25 Ekim 2016 - 0:19

dvvvdd

Ordu’da 18 Kasım 2015 tarihinde hizmete açılan ve geçtiğimiz aylarda düzenleme değişikliğine gidilmesi nedeniyle kapatılan Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) kasım ayının sonuna doğru tekrar faaliyete geçeceği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yönetmelik değişikliğine gidildiğini açıklamasının ardından Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), Kurban Bayramı’nda geçici bir süre kapatıldı. Özellikle kural ihlali yapan sürücülerin hedefi haline gelen TEDES, yeni yönetmeliğe göre yeniden uyarlanarak kasım ayında tekrar faaliyete geçecek.

Neler değişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal arasında yapılan görüşme sonrasında yapılan yönetmelik değişikliğine göre; Ordu’da sabit radar noktalarından 500 metre öncesi ve sonrasında farklı hız limiti uygulanmayacak. 500 metre öncesinde sürücüler hız limitlerini de gösterir şekilde trafik uyarı levhalarıyla uyarılacak. Denetim yapılan yolda uygulanan hız limitinin onda birine tekabül eden mesafelerde birden fazla sabit radar denetimi yapılmayacak. Örneğin; hız limiti 100km/s olan yerde 10 km, 70km/s olan yerde ise 7 km mesafede aynı yön ve aynı istikamette birden fazla sabit radar sistemi ile denetim yapılmayacak.

Buna göre; Ordu’da 19 olan kule radar sayısında düşüş yaşanacak. Kule radarlar her birinin arasında 7 kilometre, 8 kilometre veya 9 kilometre olmak üzere yeniden yerleştirilecek. İl genelinde kule radar sayılarının yaklaşık 9’a kadar düşmesi bekleniyor.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-