eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Ordu’da

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Ordu’da
29 Ekim 2016 - 23:13

yalcn_topcu_rektoru_ziyareti_ve_sergi_acl1-642x320

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ordu AK Parti Milletvekili Metin Gündoğdu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Üniversitemizde yapılan çalışmalar ve gelişmeler hakkında konuklarını bilgilendirdi. Ziyaretin ardından Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda “Gençlerin Gözünden Ata Yadigarı Topraklar” adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ordu AK Parti Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Rektör Yarıdımcıları, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.  Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Yerli Düşünce Derneği tarafından hazırlanan sergide proje kapsamında yapılan faaliyetler tanıtılıp öğrencilerin çektikleri fotoğraflar 3 gün boyunca sergilenecek.

Fotoğraf sergisinin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Ata Yadigarı Topraklar ifadesinin önemini vurgulayarak “Sayın Yalçın Topçu’nun gelişi hem ilimizi hem Üniversitemizi güzelleştirdi. Gençlerin bu şuurunu gördükçe hele de atlattığımız badireleri görüp hala ayakta kalabildiğimizi gördükçe Misak-ı Milli sınırlarını çok iyi bilmemiz gerektiğini, hepimizin çok fazla çalışarak bunları göstermemiz gerektiğini anlıyoruz.” dedi.

Ordu Büyükşehir belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Yerli Düşünce Derneğimizin Bakanlığımızla birlikte ata yadigarı topraklarımıza yapmış olduğu bu gezinin ilimizde yansımalarını göstermek hem bizim açımızdan hem de ilimiz açısından heyecan verici bir sevinç. Osmanlı esasen o bölgede geçici surette durmamış yatırımlarını, birikimlerini, sanat alanındaki kabiliyetlerini gösterdiği topraklar olmuştur. Bu çerçevede de Suriye güzergahına girişimizin Halep’e  kadar uzanmasını, Musul dahil olmak üzere Kerkürk ve Misak-ı Milli sınırlarımızı bu jenerasyonun yakın bir zamanda görmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasına gençlerin yapmış olduğu bu tip çalışmalara yardımcı olan Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu “Gönül coğrafyamızın her bir yeri birbirine ulaşsın. Bizim insanımız Balkanlar’dan Çin Seddi’ne Kafkas’lardan Yemen’e Afrika’nın derinliklerine kadar bir olsun, önce kendi içinde bir büyük millet sonra bir büyük ümmet olsun. Ülkemizde üç buçuk yıldır açık bir şekilde gördüğümüz savaşın yüzyıllardan bu tarafa bir tek nedeni var, bu savaşın adı Olimpos Dağı’nın çocuklarıyla Hira Dağı’nın çocukları arasındaki savaş. Allah’ın izniyle bu savaşı Tanrı Dağı’ndan inip Mezopotamya’nın, Hicaz’ın, Afrikanın ve Balkanlar’ın çocuklarıyla kucaklaşan milletimizin zaferiyle sonuçlanacak. 15 Temmuz’da büyük problemler yaşadık. Neticede bu millet iradesini ortaya koydu Çanakale’de Sakarya’da Dumlupınar’da yaptığı gibi bir destanı tekrar yazdı. Şimdi biz ikinci bir istiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz. Bunu da sadece Ankara için vermiyoruz, Ankara ayakta olursa medeniyet coğrafyamızın ve orada yaşayan kardeşlerimizin bir tamamı da ayakta olacak.” dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ” Yüzyıllarca bizim egemenliğimizde kalan coğrafyayı gençlerimize gezdirmeleri çok yerinde bir davranış. Balkanları gezdiğimde ne kadar büyük bir medeniyetin parçası olduğumuzun bilincine vardım. Bu bilincin gençlerimize aşılanması lazım. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’ya ve kurdukları Yerli Düşünce Derneği’ne başarılar temenni ediyorum” dedi.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-