eskort samsun

ÜNYENETHABER

SERVİSÇİLER PROTESTOYA HAZIRLANIYORLAR

SERVİSÇİLER PROTESTOYA HAZIRLANIYORLAR
03 Kasım 2016 - 23:57

kkk

Ordu genelinde tüm servis taşımacılığı için uygulanacak olan S Plaka bedelinde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye’ye yüzde 20 indirim yapılarak 40 bin lira + KDV imkanı sunuldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi S plaka sayısını artırmayı hedeflerken kendilerine sorulmadan karar alınan servis taşımacıları hala mağdur.

Hozan Turizm Taşıma Şirketi Sahibi Yakup Pazarbaşı gazetemize yaptığı özel açıklamada yapılan indirim sonucu 40 bin TL karşılığındaki s plakanın Ünye’li esnaflar için pahallı olduğunu belirterek konuşmasında şunları kaydetti;

Esnaf Zaten Borçlu

“Büyükşehirin yapmak istediği sadece yüklü miktarda para toplamak. Bu işi yapan esnafların şuan bu bedellere bu plakayı alması mümkün değil. Daha önceki fiyatlara nazaran 40 bin TL uygun gibi görünüyor ama esnafımızın bu paraya bu plakayı almaz. Şuan bizim Ünye’de yaptığımız araştırmada 35 aracın borcunun olup olmadığını öğrendiğimde sadece 2 tanesinin borcu çıkmadı. 33 arabanın borçlu olduğunu anladım.

Bu konu hakkında gazetelere çıkan arkadaşların siyaset yalakası olduğunu gördüm.

Esnaf arkadaşlarımızın bir çoğu bu şekilde S plaka alma taraftarı değil. Daha önceki ihaleler gibi sonuçlanacağını düşünüyorum. Çünkü turizmcilerin çoğunun bunu alma gibi bir düşüncesi yok.

Cumhurbaşkanımızın koyduğu tarih 25 Mayıs İstanbul için milat olmuştu. İstanbul’da bu işi ücretsiz alıyorlar. Ordu İstanbul’un yanında nedir ki ? Ordu’da  rakam 90 bin TL’den başladı 40 bin TL’ye düştü.

200 plakadan bahsediliyor. Bu çok büyük bir rant. Milli Eğitim taşımacılığı durur diye tahmin ediyorum. Şuanda 330 tane milli eğitimde  taşıma var. Ünye’ye verilende 200 plaka. Kaç tanesini satarlar bilmiyorum.

  Öğrencileri mağdur etmek istemiyoruz

Büyükşehirin fiyat listesini iyice gözden geçirmesi lazım. Az önce dediğim gibi araştırdığımız 35 aracın sadece 2 tanesinin borcu yok. Bu sene Milli Eğitim taşımacılığının başladığı günün sabahı Devlet Hastanesinin önünü Büyükşehir kesti. Zabıtalar araçlara hep ceza yazdı.  Biz almadıkça Büyükşehir bize dayatma yapacak. Allah sonumuzu hayır etsin. Olan öğrencilere, velilere olacak. Biz bu konuda zorluk çıkarmak  istemiyoruz ama çok zorda kalırsak gerekeni yapacağız. Protesto gibi bir düşüncemiz ve Ordu’ya yürüme gibi bir planımız var.” “ dedi.

gggg6

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-