eskort samsun

ÜNYENETHABER

VATANDAŞ UYANIK OLSUN

VATANDAŞ UYANIK OLSUN
08 Kasım 2016 - 10:37

14915136_10210277716159950_2869249359997070759_nSon yıllarda artan telefon dolandırıcıları vatandaşları kandırmak için yeni taktikler geliştiriyor. Resmi kurumdan aradıklarını söyleyen telefon dolandırıcılarının önce muhtarları kandırdığını, daha sonra da muhtarlar aracılığıyla ulaştıkları bilgiler sayesinde vatandaşı hedef aldığını belirten Ünye Muhtarlar Derneği’nden dikkatli olunması çağrısı yaptı.
Ünye’de son birkaç gün içinde dolandırıcıların bu yöntemle vatandaşları dolandırmaya çalıştıklarını belirten Dernek Başkanı Ahmet Ekici, vatandaşları ve muhtarları bu durumlara itibar etmemesi konusunda uyardı.

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, yaptığı açıklamada, telefon dolandırıcılarının yeni yöntem geliştirerek son birkaç gün içinde Ünye’de vatandaşları dolandırmaya çalıştığını söyledi.

Vatandaşların durumu son anda fark etmesi üzerine dolandırılmanın eşiğinden dönüldüğünü belirten Ekici, konuya ilişkin şu bilgiyi verdi:

 

“Dolandırıcılar mahalle muhtarlarımızı arayarak, kendilerini resmi bir kurumdan arıyormuş gibi mahallelerindeki bulunan mahkum, hastanede tedavi gören hasta, asker ve şehit ailelerinin adres ve telefon bilgilerini istiyorlar. Bunun üzerine vatandaşları arayarak mahkumların nakil ve tahliye edileceğini, hastaların taburcu olacağını söyleyerek hesap numarasına para yatırmalarını istiyorlar. Bu noktada tüm muhtarlarımızın uyanık olmasını, bu tür kişilere itibar etmemelerini ve vatandaşların adres ve telefon bilgilerini paylaşmamaları konusunda çağrıda bulunuyorum. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımız bunlara itibar etmeyerek bu tür durumlarda emniyet güçlerine bilgi verip, adliyeye giderek suç duyurunda bulunsunlar. Bu dolandırıcılık vakalarından biri Taflancık Mahallemizde olmak üzere iki vaka yaşandı. Ama çok şükür dolandırılmak istenen vatandaşımız son anda durumu fark ederek dolandırıcıların tuzağına düşmediler. Bu konuda tüm vatandaşlarımız dikkatli olarak dolandırıcıların bu tuzağına düşmesinler.”

 

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-