eskort samsun

ÜNYENETHABER

VATANDAŞTAN SİYASİLERE İNCE AYAR

VATANDAŞTAN SİYASİLERE İNCE AYAR
11 Kasım 2016 - 2:59

k_d

HAFTANIN POLEMİĞİNE HALK EL ATTI

Ülke olarak 15 Temmuz gibi büyük bir ihanet kumpasından alnımızın akıyla geçtik.Millet olarak  etnik köken,siyasi parti,grup,din,dil,ırk ,mezhep göz etmeden bu topraklar için öldük,gazi olduk ve günlerce nöbetler tuttuk. Yenikapı ruhuyla kenetlendik ve eskisinden daha da güçlü ayağa kalktık diyen vatandaşlar gazetemize şöyle konuştular.

Birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde , siyasi gündeme öyle bir olay düştü ki inanılacak gibi değil.Bu olay siyaset olarak bittiğimizi ve memleket olarakta  havanda su dövdüğümüzü gözler önüne serdi.İşin özü kendi kendimizi rezil etmekten başka bir şey yapmıyoruz dediler.

Gelelim skandal olayın öncesine;

Hatırlanacağı gibi,Ünye Belediyesi Ekim ayı olağanüstü meclis toplantısında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütevelli Heyetinde Ünye Belediyesi’ni temsil edecek kişilerin adaylığı ve seçimi krizi damgasını vurmuştu. Mütevelli Heyetinde belediyeyi temsil ederek görev almak üzere 3 asil 3 yedek kişi için yeniden seçim yapılmıştı. Meclis Toplantısında seçimin açık usul mü kapalı usul mü yapılacağı uzun süre tartışılırken, son olarak kapalı usul yapılması kararı verilmiş. Yapılan kapalı usul seçimde Hüseyin Tavlı 19, Remzi Taş 17 oy ile asil üye olarak seçilmişlerdi. Seçimde diğer adaylar Arif Ergün 12, Sezai Kantar ise 6 oy alarak heyete girememişlerdi.

Demokratik ortamda gerçekleşen seçimde meclis kararını vererek  üyelerini seçti.

Devamında ise Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütevelli Heyetine giremeyen Ak parti ilçe Başkanı Ergün yaptığı temaslarla tekrar heyetin içine girmeyi başardı.Buraya kadar olaylar bu şekilde gelişti,ne olduysa bundan sonra oldu.

Olayların devamında bombanın  pimi çekildi.

Sonrasında gazetelerde Ekim ayında gerçekleşen gizli oylamanın pusuları boy boy manşetlerde yayınlandı. Ak parti ilçe Başkanı Arif Ergün için ”Osb İçin Partisine İhanet Mi Etti,  Arif ERGÜN CHP Hayranı Çıktı!,Kendi Menfaatleri İçin Partisini Sattı..! gibi haberler ilk sayfalarda yer aldı.

Oylama günü Ergün’ün gizli oylama talebinin Ünye Meclis Üyeleri kararıyla ret edilmiş olmasına rağmen Ünye Belediyesi Meclis Başkanı Ahmet Çamyar; Kimsenin baskı ve töhmet altında kalmaması adına meclisten oylamanın gizli yapılmasına dair talebi Ünye Belediyesi Meclisi tarafından kabul edildi. Her meclis üyesinin oy pusulasına gidecek adaylardan iki isim yazması talep edildi.

Buraya kadar her şey normaldi.Ya vatandaş olayı normal karşıladı mı ?

Halk gelinen son noktada olayı skandal olarak görürken,olaya iki noktadan bakıyor.

Birincisi ki eğer iddia edildiği gibi Ak parti ilçe Başkanı Ergün’ün basına yansıyan oy pusulası sahte değil ise ,bunun vebalini, cevabını ve gerekli açıklamayı yapması yönünde kamuoyunda görüş hakim.

İkincisi ve en önemli hadise ise Meclisin mahremiyetine gölge düşürüldüğü gerçeği.

Bir seçimin kapalı yapılmasının amacı  insanların özgür iradelerine ve hürriyetlerine saygının ana teması olduğu gözden kaçmamalıdır diyen ve oy kullanırken fotoğraf çekmemiz bile yasaklanmıyor mu ? sorusunu soran sokaktaki vatandaş,kişilerin seçme ve seçilme hakkı olduğu gibi ,kullanılan  oyun kutsallığı her zaman kanunlar nezdinde korunmalıdır dediler.

Buna rağmen Ünye Belediye Meclisinin içinde yaşanan ve gizli yapılan oylamanın her ne şekilde olursa olsun dışarı yansıması meclisin namusunu ayaklar altına almaktan başka bir şey değildir ve suçtur.

Şuana kadar kamuoyunda yansıyanlar ölçüsünde  Belediye Meclisinin namusu temizlemek Başta Meclis Başkanı Ahmet Çamyar olmak üzere tüm üyelerin boynunun borcudur.

Son olarak bu tür olaylarda zaman kaybetmek yerine, özellikle iktidar partisi mensuplarının dahada kenetlenerek memlekete hizmet getirmeleri daha doğru olacaktır.Artık kavgayı bırakın,çekilen kılıçları kınına sokun. Ülkemizin bekasını tehdit edenler, yaşam hakkı tanımayan acımasız, arsız ve kahpe teröristler burnumuzun dibinde cirit atarken .Bir tarafta içeride hain örgütler ve onların işbirlikçileri, diğer taraftan güney sınırlarımızda yaşanan insanlık ayıbı görüntüler sergilenirken ,kaç aydır yok o ne dedi,bu ne dedinin peşinde siyaset yapmayı bırakın .Sirkelenenin iktidarın verdiği gücü şımarıklık için değil hizmet için kullanın….

Böyle bir birinizi yemeğe devam ederseniz bizler gerekeni hepinize yaparız…Bu gafleti bırakın ,artık yeter diyerek siyasilere ince ayar yaptılar….

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-