eskort samsun

ÜNYENETHABER

SEL FELAKETİNİN YARALARI SARILIYOR

SEL FELAKETİNİN YARALARI SARILIYOR
17 Kasım 2016 - 16:58

hgt

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ’UN GİRİŞİMLERİYLE

SEL FELAKETİNİN YARALARI SARILIYOR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un girişimleri sonucu, sel felaketinin ardından zararların karşılanması için Ordu’ya toplam 43 milyon 106 bin lira ödenek gönderildiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Ordu’da 4-5 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşların zararının karşılanması için ödenek oluşturuldu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un katkıları sonucunda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına 30 milyon lira, Fatsa Belediye Başkanlığına 7 milyon 566 bin lira, Perşembe Belediye Başkanlığına 3 milyon 960 bin lira, Çaybaşı Belediye başkanlığına 50 bin lira ve Gülyalı Belediye Başkanlığına 30 bin lira ödenek, AFAD Başkanlığı tarafından gönderildi.

Sel felaketinin ardından konuyu yakından takip eden Numan Kurtulmuş, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için yoğun çaba sarf etmişti.

Felaketin hemen ardından Ordu AFAD İl Müdürlüğüne 500 bin lira, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca da sel felaketinden zarar gören vatandaşlara yardım yapılmak üzere Fatsa Kaymakamlığına 950 bin lira, Perşembe Kaymakamlığına da 150 bin lira yardım gönderilmişti.

Söz konusu felaketin ardından Ordu’ya gönderilen toplam ödeneğin, 43 milyon 106 bin lira olarak gerçekleştiği belirtildi.

“Bütün imkanlarımızla bu felaketin yaralarının sarılması için elimizden geleni yapıyoruz”

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, kentin, son yılların en büyük sel felaketine maruz kaldığını, olayın ilk anından bugüne kadar geçen sürede de meseleyi yakından takip ettiğini belirtti. Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, jandarma kuvvetleri, AFAD Bölge Müdürlüğü ve bütün birimlerin, yaraların sarılması için yoğun bir çaba gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Sel felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ortaya çıkan zarar, ziyan eksiksiz şekilde hükümetimiz tarafından giderilecek. İnşallah, bütün imkanlarımızla bu felaketin yaralarının sarılması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sel felaketinin hemen ardından mağdur vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için yardım gönderilmişti. Daha sonra, yıkılan Efirli Köprümüzün yapımına başlandı. Perşembe ve Altınordu ilçelerimizin yaşadığı mağduriyetin de kısa zamanda giderilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaşanan bu olayın ardından Ordu’ya yeni ödenek gönderildi ve AFAD Başkanlığımız tarafından gönderilen toplam ödenek 43 milyon 106 bin liraya ulaştı. Yaşanan mağduriyetten dolayı hepimize geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum.”

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-