eskort samsun

ÜNYENETHABER

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE MUYU SETİ DAĞITILDI

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE MUYU SETİ DAĞITILDI
18 Kasım 2016 - 8:24
img_6597
İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından, Ordu’da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, içinde kitap ve kırtasiye malzemeleri bulunan MUYU seti dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem eşliğinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü  yetkilileri Kaledere İlkokulu ve Ünye İmam Hatip Ortaokulunu, Suriye ve Iraklı öğrencilerin durumlarını ve bu öğrencilerin sorunları olup olmadığı yerinde ziyaret edilerek tespit ettiler. Öğrencilere hediyeler takdim edildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce gönderilen MUYU setlerinin yabancı uyruklu öğrencilere dağıtımı konusunda açıklamada bulunan Ordu Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş, “Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce başlatılan MUYU projesi kapsamında alınan ve 81 vilayete gönderilen, içinde çeşitli kitap ve kırtasiye malzemesi bulunan MUYU setleri, Uluslararası Koruma Başvuru Sahipleri ile Geçici Koruma kapsamında ilimizde ikamet etmekte olan yabancı uyruklu misafirlerimizin, ilimizde eğitimlerini sürdürmekte olan bütün yabancı uyruklu öğrencilere hediye edildi” dedi.
MUYU setlerinin il genelinde eğitim gören göçmen çocuklarına teslim edildiğini belirten Mustafa Taş, “Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce koordine edilen MUYU eğitim setleri, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanan hikaye kitapları, hikayeli boyama kitapları, motif boyama kitapları, resim defteri, boyama kalemleri ve kalem kutusundan oluşmaktadır. MUYU eğitim setleri, göçmen çocuklar ile Türk çocuklar arasında iletişimi kolaylaştırmak, göç konusunda farkındalık oluşturmak, göçmen çocukların dil ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için ilimizde yaşayan tüm göçmen çocuklara dağıtımı yapıldı” diye konuştu.
MUYU projesinin, Göç İdaresinin görevleri arasında bulunan ve yabancı kişilerin ülkemizde toplumla olan karşılıklı uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla yürütülen projelerden biri olduğunu ifade eden Mustafa Taş, ülkemizde yaşayan yabancılara ve onların çocuklarına yönelik bu tür projelerin sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
gggg6
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-