eskort samsun

ÜNYENETHABER

SANKİ MUZ CUMHURİYETİNİN BÜYÜKŞEHİRİNİ YÖNETİYOR ?

SANKİ MUZ CUMHURİYETİNİN BÜYÜKŞEHİRİNİ YÖNETİYOR ?
18 Kasım 2016 - 9:00

dvddd

Karamustafaoğlu, yolların paralı olması kararına mecliste itiraz etti..

Ordu Büyük Şehir Belediyesinin son aldığı karar CHP Meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu’nu harekete geçirdi. Büyük Şehir Belediyesinin Kasım ayı oturumunda aldığı kararların kabul edilmesine karşı CHP Ordu Büyük Şehir Belediyesi meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu, yolların paralı otopark yapılmasının hukuka aykırı olduğunu gündeme getirdi. Fakat başkan Enver Yılmaz’dan da cevabını aldı. Yılmaz, “Ordu için açılmış bir dava yok” dedi..

 Ordu Büyük Şehir Belediyesi Meclis kararı ile bazı yolları yan kuruluşu olan ORBEL AŞ.’ye devrederek  yol kenarlarına park eden araçlardan ücret alınmasını oy birliği ile kabul etmeye devam ediyor.

  Bunun üzerine CHP Meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu gündem dışı söz alarak kararların hukuka aykırı olduğunu gündeme getirdi.

 

Hasan Karamustafaoğlu, başkan Enver Yılmaz’a, “Bu konuda mahkeme kararları var. Bazı illeri ve tüketiciler derneğini örnek verebiliriz. Paralı oto parklar hakkında tüketiciler derneği tarafından açılan davalar sonunda emsal teşkil edecek  İdare mahkemesi ve Danıştay kararları bulunuyor. Bu konu yargıya intikal ederse, iptal edilebilir” diyerek yol kenarlarına park eden araçlardan  ücret alınmasına tepki gösterdi.

 

OBB Büyük Şehir Belediye başkanı ve meclis başkanı Enver Yılmaz ise verdiği cevapta,  adeta Ordu’da her kanununun ve hukukun geçerli olmadığını vurgular gibi, “Başka yerler bizi ilgilendirmez. Bizim hakkımızda açılmış bir dava ve mahkeme kararı yok. Bizi siz de şikayet eder, karar gelirse o zaman düşünürüz” dedi.. Kendisi bir hukukçu olan başkan Enver Yılmaz’ın bu şekilde cevap vermesi şaşkınlıkla karşılandı.

 

BU KONUDAKİ ÖRNEK  MAHKEME

KARARI ARAÇ SAHİPLERİNİ SEVİNDİRMİŞTİ..

 

Arabası olan herkesi sevindirecek haber daha önce Isparta Bölge İdare Mahkemesinden gelmişti.  Araçları cadde ve sokaklarda park etmek için bundan sonra para ödenmeyecek. Yanlış duymadınız Mahkeme Burdur Belediyesinin ücretli otopark uygulamasına son verdiğine dair haberler yayınlanmıştı.

 

Tüketicileri Koruma Derneği belediyenin uygulamasını yargıya taşıdı. İtirazların ardından temyize gidilen süreçte Danıştay kararını dernek lehine verdi.

 

Isparta Bölge İdare Mahkemesi son noktayı koydu. Danıştay’ın kararına uyarak Yolların ücretli otopark olarak kullanılmasını kanuna aykırı buldu. Karar’da “Otoparklar yolların asıl amacını engellemekte, trafik güvenliği açısından sorunlar meydana getirmektedir” denildi. Şehircilik ilkelerine aykırılık tespit edildi.

Karar her belediyeler açısından da bağlayıcılık taşıyor. Uzmanlara göre dava açılması durumunda benzer otopark uygulamalarının kaldırılması gündeme gelecek.  Aynı dava Urfa’da da açılarak karar yine tüketici lehine verilmişti. İşte bu kanun Ordu’da geçerli değil. Kanunlar ve yasalara uyulmadan kararlar alınıyor.

Belediyelerin yol kenarlarından oto park ücreti alabilmesi için, her bölgeye sabit, 250 metre uzaklığı geçmemek şartıyla ücretli otopark yapması gerekiyor. Park edecek yer olmayınca yol kenarlarından oto park ücreti talep edilmesi Büyük Şehir Belediyesi otopark yasasına aykırı bulunmaktadır.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-