eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP’lilerden ‘Tecavüzün Meşrulaştırılma’ Önergesine Sert Tepki

CHP’lilerden ‘Tecavüzün Meşrulaştırılma’ Önergesine Sert Tepki
19 Kasım 2016 - 14:07

dsc_0870

Türkiye Büyük Millet Meclisinde AKP’li Milletvekillerin oylarıyla meclise sunulan; cinsel istismara uğrayanların faili ile evlenmesi halinde ceza almayacağı önergeye bir tepkiden Ünye’den geldi.

Ünye Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen bu protestoya Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı ev sahipliği yaptı.

Ünyeli vatadsc_0879ndaşlar, meclise sunulan cinsel istismara uğrayanların faili ile evlenmesi halinde ceza almayacağı önergeye ellerindeki,

“Çocuk istismarına hayır!”

“Tecavüz yasasına hayır!”

“Tecavüz yasallaştırılamaz!” yazılı dövizlerle tepki gösterdiler.

 

dsc_0884

CHP  İlçe Başkanı Ali Yalçın sözlerine“KADIN VE ÇOCUKLARA ‘TECAVÜZ HAKKI’ VERECEK HIÇBIR YASAYI KABUL ETMEYECEĞIZ” diyerek başladı ve şöyle devam etti;

“17 Kasım 2016 Perşembe günü, gece yarısı yeni bir AKP uygulaması ile karşı karşıya kaldık.  Gece yarısı 6 AKP Milletvekilinin imzasıyla tecavüzcülere af niteliğinde, adeta onları ödüllendirilen bir düzenlemeye gidildi.

Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçerken özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın onurunu zedeleyici bir önerge 17 Kasım 2016 Perşembe gecesi meclise sunulmuştur. Bu öyle bir önergedir ki, utanç verici resmi bir belgedir. Bu belge kamuoyunda sapıklık olarak değerlendirilmektedir.

O Önerge AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. CHP ve MHP milletvekillerinin  açık oylama talebi üzerine yapılan ikinci oylamada yeterli sayıya ulaşamayan önerge  tekrar görüşülmek üzere Salı gününe bırakıldı.dsc_0873

Bu yasaya CHP ve MHP’li vekiller karşı çıktı. Ancak alışa gelindiği gibi yine AKP’li yetkililer CHP’yi eleştirdiler. Bizler birleştikçe, insanlarla kucaklaştıkça, vatanı böldüremeyeceğimizi, Cumhuriyeti yıktırmayacağımızı haykırdıkça, makam koltuklarında olanları korku sarmakta, tedirgin olmaktalar. İşte bu birliktelik onları saldırgan ve hırçın yapıyor.

17 Kasım 2016 Perşembe gecesinden beri hukukçular bu yasanın yanlış olduğunu her platformda açıklıyorlar.Ayrıca kadın derneklerinin açıklamaları var.Bu nedenle ben bu yasayı savunan AKP’lilere buradan cevap vermek istemiyorum.Zaten halkımız cevabını veriyor verecektirde,Ben sadece Allahıma şükrediyorum,çünkü bize bu yasayı savunanlar tarafında olmayı nasip etmemiştir.

Biliyorsunuz  bu yasaları gece karanlığında çıkarıyorlar, gündüz yapmıyorlar. Gündüz bu yasaları çıkartmak için çaba sarf etmiyorlar. Çünkü malum tecavüzcülerle ilgili bir yasa çıkartıyorlar. 18 yaş altı  kız çocuklarının maruz kaldığı tecavüzlerde, tecavüzcüsüyle

evlendirme üzerine bir yasa çıkarıyorlar.  18 yaş altı çocukları rızası var, isteyerek birlikte oldu diyemezsiniz.  Tecavüz olan bir şeyi de onu tecavüz eden biriyle evlendirerek meşrulaştıramazsınız.

Cinsel istismarın, kadına şiddetin, tacizin, tecavüzün, toplumsal suçların katlandığı bu dönemde böyle bir yasa teklifinin sunulması TBMM’nin tarihine sürülmüş kara bir lekedir.

AKP’li vekiller tarafından imzalanan tecavüz meşrulaştırıcı bu utanç belgesi, yasalaştığı takdirde 4.000  tecavüzcünün daha aramıza katılıp, tecavüz ettikleri kişiler ile evlenmeyi kabul ederlerse ceza almaktan kurtulacaklar, biz şimdi soruyoruz bu nasıl bi  vicdan, bu nasıl bi ahlak ,

Bu yasa önergesi ile Cumhuriyet ve Ortaçağ bir kez daha karşı karşıya gelmiştir. Türkiye Cumhuriyetinde kadının toplum nezdindeki yeri Cumhuriyet devrim yasaları ile belirlenmiştir. Bu tarz gerici yasal düzenlemelerle Türk kadınının toplumdaki yeri dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Meclisimiz, kadınları ve çocukları mağdur, erkekleri tecavüzcü kılacak olan Ortaçağ kültürünün savunucusu olamaz. Bu yasa binlerce kız çocuğunun hayatlarını bir kez daha karartacaktır..

Böyle bir anlayışı parlamento çatısı altına nasıl getirebilirsiniz? Bunu şiddetle reddediyoruz.  Çocuğu olan veya olmayan,  içinde insanlık olan her insan buna ses çıkarmalı.

Şimdi bize düşen bunu iptal ettirebilmek ve çocuklarımıza daha çok sahip çıkıp onları bu zihniyetten koruyabilmektir.” dedi.

Ardından protesto herkesin bir ağızdan söylediği şu sözlerle son buldu;

“Gece yarısı bir oy ile milyonlarca çocuğun hayatlarını karartmanıza izin vermeyeceğiz.

Biz bu suça ortak olmayacağız.

Tecavüze, çocuk cinsel istismarına, tecavüzün evliliğe dönüştürülmesine ve tecavüzcülerin affına hayır!

Halkımız tarafından büyük tepki ile karşılanan bu yasa önerisini derhal geri çekin!!!”. 

 

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-