eskort samsun

ÜNYENETHABER

SORUMLULAR GEREKİRSE BAKANLIKTA YATSINLAR

SORUMLULAR GEREKİRSE BAKANLIKTA YATSINLAR
28 Kasım 2016 - 23:10

fffff

Fındık fiyatlarının gittikçe daha aşağılara düşmesi, fındık üreticisini isyan noktasına getirdi.

9.5-10 TL fiyatlarında seyreden fındık fiyatı, fındık üreticisini isyan ettiriyor. Son olarak AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak’ın, fındık fiyatlarının 15 liradan 9.75 seviyesine gerilemesi üzerine TMO ve Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla, müdahale alımlarının yapılması için çalışma içinde olduklarını açıklaması üzerine, fındık üreticisi yerel kurumların da üreticinin yanında olmasını istedi.

ZİRAAT ODASININ SESİ ÇIKMIYOR

Fındık üreticisi olan Ahmet Sezer “Ziraat Odası’nın üreticiye destek olması lazım, fakat Ziraat Odası’ndan hiç ses çıkmıyor. Çiftçinin aidatıyla hepsi maaş alıyor, fakat destek anlamında bir çalışma yok. Ziraat Odası Başkanı’nı hepimiz tanıyoruz, seviyoruz. Fakat şahsi fikrim olarak üreticiye yeterince sahip çıkılmadığını düşünüyorum. Çiftçiye destekleme yapıyorlar ama bu yeterli değil. Yöremizden çıkan, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Bey var, gidip de ondan yardım istemiyoruz. Ben şahsen Ünyeli ziraat Odası Başkanı olsam, Numan Bey’in kapısından ayrılmam. Aynı şekilde üreticiye sahip çıkmak adına bölge milletvekillerinin de sesi çıkmıyor.” dedi.

Fındık üreticisinin de ürününe sahip çıkmadığını belirten Sezer “Görüyoruz Antalya’da sebze meyve üreticileri bir araya gelip kendi ürünlerine sahip çıkmak adına protesto yapıyorlar, ses çıkarıyorlar. Bizim fındık üreticisinden bir ses, tepki yok.” diyerek üreticileri de hep beraber olmaya çağırdı.

BİZİ SAHİPSİZ BIRKMAYIN

Hakan Torunoğlu ise “Şu anda 2016 sezonunun en düşük fiyatını yaşıyoruz. Bugün itibariyle Ticaret Borsalarında fındık fiyatının 10TL nin altında olduğunu gördük. Bu rakamları görünce üretici olarak şok olduk. Hem rekoltenin düşük olduğu, hem de talebin olduğu sezonda fındık fiyatının 10 TL’ye kadar düşmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. Sezon içinde 15 TL seviyesine çıkan fiyatın biran önce serbest piyasa sektörü içinde olan bütün yetkililerin bunu artık gözden geçirmesini istiyoruz.”dedi.

FİSKOBİRLİK FAALİYETE GEÇİRİLMELİ

Orhan Bardam,Fındık üreticisi olarak içine itildiği çıkmaz sokaktan kurtarılmayı bekliyor. Hükümet, fındık bölgesinde sosyal bunalımlar yaşanmadan FİSKOBİRLİK’e destekleme alımı yapması için reeskont yoluyla kredi verip hızlı bir fındık alımına başlamasını sağlamalı… Fındıkta dış güçlerin oynadığı oyun kırılmalı, üreticinin yüzünün güldüğünü görmeliyiz.Devletimiz bizleri sahipsiz bırakmamalı.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-