eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIKTA 4 MİLYON LİRA EK BAŞVURU ÖDEMESİ YAPILDI

FINDIKTA 4 MİLYON LİRA EK BAŞVURU ÖDEMESİ YAPILDI
23 Kasım 2016 - 11:02

lk

Ordu’da, 2015 üretim yılı Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği’nin ek başvuru hakkından yararlanan 2 bin 600 üreticiye, 4 milyon lira destek ödemesi yapılacağı bildirdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, Ordulu çiftlerin talebi doğrultusunda ilgili bakanlıkla görüşmesi sonucu, Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği’ne ek başvuru hakkı getirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 28 Kasım’da sona eren ek başvurulardan 2 bin 600 kişi yararlandı, söz konusu üreticilere 4 milyon lira destek ödemesi yapıldı.

Ek başvuru hakkı kazananlarla birlikte toplam 118 bin 808 adet üretici, 280 milyon 490 bin 541 lira destekleme aldı.

Ayrıca tarım bilgi sisteminde, 1. sınıf, 2. sınıf ve 3. sınıf fındık parsellerinin, yüzde 6’dan daha az eğim değerlerine sahip göründüğü için destekleme ödemeleri dışında kalan üreticilerin durumlarının da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onayı alınarak, il müdürlüğü bünyesinde oluşturulan teknik ekipler tarafından, yeniden incelendiği, inceleme sonucunda da desteklemeye hak kazanan parseller için başvuru sahiplerine Fındık Alan Bazlı Gelir Destekleme ödemesi yapılacağı belirtildi.

Fındık, Bitkisel Ürünlerde Havza Bazlı Destek Ödemesinde yer alacak

Öte yandan, Milli Tarım Projesi kapsamında Bitkisel Ürünlerde Havza Bazlı Destekleme ödemesi yapılacak. Desteklenecek 19 stratejik ürün arasında fındık da yer alacak. Böylece, 2017 yılından itibaren tüm ilçelerde fındık üreticilerine, havza bazlı destekleme ödemesi yapılacak.

Ordu tarımını geliştirecek yeni projeler

2017 yılı yatırım programına alınması için fındığın yanı sıra Ordulu üreticilere ek gelir sağlayacak ve Ordu tarımını geliştirecek farklı konularda projeler de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlandı.

Bakanlığa sunulan toplam 17 projenin bütçesinin yaklaşık 4,3 milyon lira olduğu açıklandı. Sunulan projelerden toplam bütçesi yaklaşık 400 bin lira olan üç projenin 2016’da programa alınarak ödeneklerinin gönderildiği kaydedildi.

gggg6lk

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-