eskort samsun

ÜNYENETHABER

Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmasından Ünye’ye 2 Ödül

Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmasından Ünye’ye 2 Ödül
23 Kasım 2016 - 15:17

dsc_0895

Ordu ili genelinde düzenlenen ‘Sosyal Girişimci Öğretmenler – Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması’ Ünye’ye 2 derece kazandırdı.

İl genelinde yapılan toplam 32 başvurunun 18’i Ünye ilçesinden yapıldı. ‘Çevreci Kahramanlar’ Projesiyle 2. olan Bayramca Anaokulu öğretmenleri, çocukları günümüzün ana sorunlarından biri olan çöp konusuna dikkat çekerek bilinçlendirirken, ‘Dokunarak Öğreniyorum’ Projesiyle 3. olan Şehit Cemal Mutlu Okulu öğretmenleri ise öğrenmeyi eğlenceli kılarak, çocukların daha hızlı ve kalıcı öğrenmelerini sağladı.

Bugün İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem’i ziyaret eden öğretmenler, projelerini anlatarak, ilde dereceye girmiş olmanın haklı sevinçlerini paylaştı.

Konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem Sosyal Girişimcilik yarışmasının il genelinde dsc_0898düzenlendiğini belirterek, “Geçen sene bununla ilgili çeşitli konferanslar yapılarak, Eğitim öğretim alanında daha fazla sosyal fayda sağlayacak, hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin hem de idareci arkadaşlarımızın kendilerini yenilemeleri anlamında topluma hazırlanan projeler düzenlendi.”diyerek bu seneki proje yarışması için yapılan ön çalışmaya vurgu yaptı.

İl genelinde yapılan yarışmada en çok Ünye ilçesinden başvuru yapılmasını Musa Erdem “Bu durum öğretmen ve okul müdürlerimizin, şube müdürümüzün konuya verdiği hassasiyetten kaynaklı.”şeklinde değerlendirdi.

Amacımız bir araya gelerek arkadaşlarımızın başarısını tüm ilçeye duyurabilmektir, diyen Musa Erdem “Marifet iltifata tabiidir. Bu sevinci hep birlikte paylaşmak istedik. Kendilerini hem yaptıkları başvurulardan dolayı hem de derecelerinden dolayı tebrik ve teşekkür ederiz.” dereceye giren okulların öğretmenlerine teşekkür etti.

Bayramca Anaokulu Semra Altun “Projemizin adı ‘çevreci kahramanlar’. Çocuklara çevre bilincini ve dsc_0900çevrelerine karşı saygılı, duyarlı olmalarını, çevrelerine baktıklarında her şeyin çöp olmadığını ve nasıl geri dönüştürülebileceğini fark ettirmeye çalıştık. Bu fikirle yola çıktık. Çocuklar da çok eğlendiler. Çevrelerindeki atık maddelere daha farklı bakmaya başladılar. Evlerindeki pet, cam şişeleri getirdiler. Onlarla oyuncak, çöp şişeleriyle bowling, langırt gibi oyun aletleri yaptık. Bu ürünleri de stant açarak sattık ve okul ihtiyaçlarına katkı sağladık. Tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Şehit Cemal Mudsc_0902tlu Okul Müdür Yardımcısı Murat Güneş “Projemizin adı ‘dokunarak öğreniyorum’. Projemiz, geliştirdiğimiz bir materyal sayesinde anasınıfı, özel eğitim ve 1. Sınıfta okuyan öğrencilerimizin rakamların yazılışını daha hızlı ve kalıcı öğrenmelerini sağlamak amacıyla yaptığımız bir projeydi. Üç boyutlu, mıknatıslı ve görsel olarak tasarlanmış rakam modelleri oluşturduk. Çocuklarımız bu rakamlarla oynayarak daha etkili bir öğrenme sağlayabildiler. Aynı şekilde toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerinde de hem eğlence hem hırs, öğrencilerimizin yaptığı yazım yanlışlarını, sıralama yanlışlarını, mıknatıslı olduğu için ufak bir hareketle düzelterek daha eğlenceli hale getirmelerini sağlayan bir projeydi. Burada amacımız klasik yöntemin yanına toplumsal hafızayı da katarak projemizi gerçekleştirmek.” dedi.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-