eskort samsun

ÜNYENETHABER

‘’ Kadına Yönelik Şiddete Karşı Panele Davetlisiniz ’’

‘’ Kadına Yönelik Şiddete Karşı Panele Davetlisiniz ’’
24 Kasım 2016 - 14:44

 d

 

 

 

Kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘Kadın ve Şiddet’ konulu panel düzenlendi.

25 Kasım Cuma günü 19:00-20:30 saatleri arasında Halil Efendi Sosyal Tesislerinde gerçekleşecek panele konuşmacı olarak Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr.Ayşe Yalın, Türk Kadınlar Birliği Ünye Şube Başkanı Neşe Tiyaloğlu ve Ordu Barosundan Av.Rüveyde Kuzu Türk katılacak.

Panelde;

  • Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1999 yılında, 25 Kasım’ı “Kadına Yönelik Şiddetin OrtadanKaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” ilan etmiştir.   Her 25 Kasım’da tüm ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlenerek, kadına yönelik şiddet konusunun gündeme gelmesi, tartışılması ve farkındalık yaratılması sağlanmaya çalışılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü Kadına Yönelik Şiddeti; “Cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarlarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması, ekonomik ihtiyaçlardan yoksun bırakılması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış” şeklinde tanımıştır. sd

 

  • BM Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi’ne göre ise, kadınlara yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, “bir kadına sırf kadın olduğu için yöneltilen ya da oransız bir şekilde kadınları etkileyen ” şiddettir.

 

  • Birleşmiş Milletler Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi, önsözünde kadınlara yönelik şiddeti, “erkekler ve kadınlar arasındaki eşitlikçi olmayan güç ilişkilerinin tarihsel bir göstergesi” ve “erkeklerle karşılaştırıldığında kadınları zorla bağımlı bir konuma sokmanın çok önemli toplumsal mekanizmalarından biri” olarak tanımlar.

 

  • Kısaca; Kadınlara yönelik şiddet, kadınların ve kızların insan haklarının ihlalidir; maddi ve manevi bütünlük hakkı, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı, ifade özgürlüğü, eğitim hakkı, çalışma hakkı gibi birçok hak ihlallerini de içine almaktadır.

 

     . Günümüzde kadına yönelik şiddet, tüm dünyada bütün acımasızlığı ile sürmektedir. Kadınlara sadece eşleri veya aile bireyleri tarafından değil devletler tarafından da şiddet uygulanmaktadır. Savaşlarda uğradıkları zararlar da çok ağır bir şekilde devam etmektedir.

 

       Önemli olan şiddet uygulanmasından sonra birtakım müdahalelerin yapılması değil, şiddetin uygulanmasının önüne geçilmesidir. Bu konuda genelde olayın mağduru olan kadınlar eğitilmekte, şiddete uğradıktan sonra nere-lere müracaat edecekleri, haklarının neler olduğu gibi bilgiler verilmektedir.

 

       Unutulmamalıdır ki şiddeti uygulayan genelde erkek-tir. Erkeğin bu konuda eğitilip, bilinçlendirilmesi gerek-mektedir. Bu eğitim sadece alınacak cezaların anlatılma-sından ibaret olmamalıdır .Erkek, bu olayın yanlışlığını idrak etmeli, tam bir kararlılıkla ve inanarak bundan vaz-geçmelidir. Bu konuda alınabilecek en önemli tedbir veya çare, öz değerlerine sahip insanların yetiştirilmesidir. Ancak öz değerlerine sahip insanların kuracağı sağlam aileler ile bu sorun aşılabilir.

               Kadına karşı haksızlık ve şiddetin son bulması  dileğiyle !…..

 

                                                                              Ünye Kent Konseyi

                                                                          Kadın Meclisi Başkanı

                                                                 Mimar Sevindik DİKTEPE DEMİR

 

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-