eskort samsun

ÜNYENETHABER

”TRENDEN İNEN BİR DAHA BU TRENE BİNEMEYECEK”

”TRENDEN İNEN BİR DAHA BU TRENE BİNEMEYECEK”
27 Kasım 2016 - 22:20

179425b7bbbe0b485f27c84ad3483aa7

MHP Ordu İl Başkanlığı, Meral Akşener’e destek verdikleri gerekçesiyle 23. Dönem MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın ile 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Altınordu Belediye başkan adayı, 1 Kasım Genel Seçimlerinde ise MHP Ordu 1. sıra adayı olan Onur Şahin’i ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi gündemdeki yerini koruyor.

Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Ayhan Ayyıldız,bu sürecin normal olduğunu belirterek, bu olay  yukarıdaki ihraçlara yerelde uygulanacağının mesajını veriyor dedi.

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir diyen Ayyıldız ,Ordu’da başka ihraçlarda olabileceğini söyledi.Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ yi itibarsızlaştırmaya çalışanlar sonuçlarına katlanacak dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Ayhan Ayyıldız konuşmasına şöyle devam etti;

Biliyorsunuz ki 2 Kasım’da MHP bir olağanüstü kongre talebinde bulundu. Yani biz Milliyetçi Hareket Partisinde olağanüstü kongre istiyoruz. “Sayın devlet bahçeliyle bu iş olmuyor, Bahçeli’ nin bir karşılığı yok. Bu 7 Haziranla 1 Kasım arasındaki seçimde görüldü, 80 mebusumuz vardı, 40’a düştü. Böyle giderse MHP baraj altı kalabilir. Bu nedenle biz olağanüstü kongre talebinde bulunuyoruz.” Şeklinde genel merkezden bir istekte bulundular.

Seçimlerde çalışmadılar

Bu ihraç edilen kişiler ,7 Haziran genel seçimlerinde Cemal Enginyurt’la bu iş olmaz deyip,1 Kasımda 1. sıra milletvekili adayı oldukları halde,seçimde anti propaganda yaparak davaya inanmadıklarını gösterdiler.Yaptığımız seçim gezilerinde Rıdvan Yalçın özellikle şahsıma da dahil olmak üzere,Genel Başkanımızın izlemiş olduğu siyaseti millete nasıl anlatacağız diye söylevlerde  bulunuyorlardı.Bunlar unutulmadı.

Genel Başkanımız hedefe koydular

Genel merkezimiz Ocak ayında MKYK’nin Kızılcahamam toplantısından sonra, olağan kongrenin MKYK kararıyla 18 Mart 2018 tarihinde olacağını deklare etti. Bunlar bu kararı da kabul etmediler. “Biz olağanüstü kongre istiyoruz” dediler. Ve o gün itibariyle de Genel Başkanımıza ve genel merkeze yakın olan insanlara karşı kendilerinin çok fazla hakaret vari bir tutum içerisine girdiklerini söylemem doğru olmaz ama, taraftarlarının tamamına yakını hiç ülkücü terbiyeye uymayacak şekilde Sayın Genel Başkanımız hedefe koydular.

Fason imzalarla kongre yaptılar

Bu olağanüstü kongre talebi 15 Mayıs’ta kendilerine göre kongre yaptılar. Fason imzaladılar. Sonra Genel Başkanımız “10 Temmuz’da kongreyi yapalım” dedi. Bu sefer 10 Temmuz tuzaktır, dediler. Adaylar kendi aralarında da çelişkiye düştüler. Meral Akşener ısrarla kongrenin 19 Haziran’da olmasını istedi. 19 Haziran’da da çağrı heyeti saat 11-12 sularında “Şu an önümde 752 insan var, kapının önünde de imza atmaya hazır 50 arkadaşımız var, yani 802 imzayla kongreyi açıyorum” dedi.

Çünkü kongrede 809 imza gerekiyor. Bunlar dsc_1076da 802 imza ile açıyoruz diyerek, beyanat verdiler, sonra divan başkanlığında anlaştılar. Önce iki aday çıktı, sonra Müsavat Dervişoğlu’nu divan başkanı seçtiler. Sonra divan başkanı tüzükte mahkemenin sadece bir maddesi üzerinde değişiklik olacağını belirtmesine rağmen, tam 13 madde değiştirdiler. Bunlar Tüzüğe aykırı hareketler. Sonra zaman geçince toplanan imzaların tam olmadığını hatta whatsapp aracılığıyla imza toplandığı konuşuldu.  “Kongrede yanlış durumlar oluyor” denilip iptalinin istenmesine rağmen, kongreyi bitirdiler. 802 imza ile kongreyi açıyorum diyen çağrı heyetinin kararları mahkeme iptal edildi. Daha sonra 10 Temmuz’da iptal edildi.

Fetö bağlantıları tespit edildi

15 Temmuz kalkışmasından sonra yine bunların tutumları, yanlış beyanatları sonucunda Genel Başkanımız, Meral Akşener’i özellikle cemaat bağlantılı olarak ifade etmişti. Aday olan Koray Aydın Meral Akşener’in bazı illerde Fetöcüler tarafından karşılandığını söyledi. Bu bizim ifademiz değil. Sonra genel merkez Meral Akşener’i disiplin kurulan verdi ve ihraç etti.

Bu ihraçtan sonra yerelde de ihracı kabul etmeyenler oldu. Sonra Ordu il başkanımız tarafından iki arkadaşımız da disiplin kurulana sevk edildi. 15 gün içerisinde onlardan da savunma istenecektir. Şu an da ihraçları gündemde.

Trenden inen bir daha bu trene binemeyecek

Bu olağanüstü kongre talebi MHP’nin içinde FETÖ’nün bir şeylere hazırlık yaptığı bizim tarafımızdan biline bir şeydi. Bu süreçte de sayın Genel Başkanımızın “bu trenden inen bir daha bu trene binemeyecek” beyanatı var. Bu arkadaşlarımız ihraç edilseler de edilmeseler de trenden indiler. Bir daha binemeyecekler.

Ünye’den bahsedeyim.Bu düzeni  Ünye ilçe Başkanı destekledi,Ocak başkanımız destekledi. İkisi de görevden alındılar.

Yanlışa düşmüş arkadaşlara aktif görev yok.

Tam tersini söyleyip Meral Akşener’in destekçisi olurlarsa, tavırlarına göre ya ihraç ,yada en az 10 sene siyasi yasak verilecektir. Bu da benim tasarrufumdur. Ve ben bu tasarrufu Genel Başkanımdan alıyorum. Bana Genel Başkanım ne derse onu uygularım. Ben buradaki arkadaşlara “Bunlar benim arkadaşımdır, bir yanlışları olmuştur, gelsinler yine” desem, buna genel merkez müsaade etmez. Ben bunu aşırı savunmaya kalksam beni de görevden alırlar.Ben şahsi fikrimi söylüyorum. Bu arkadaşlarımız bu saatten sonra “Biz yanıldık, yanlışa düştük, şu an da partinin Genel Başkanı Devlet Bahçelidir ve  biz partimizin emrindeyiz” derlerse belirli bir zaman sürecinde nadasa kalacaklardır dedi.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-