eskort samsun

ÜNYENETHABER

TÜRKİYE BU LİMANI BEKLİYOR

TÜRKİYE BU LİMANI BEKLİYOR
28 Kasım 2016 - 22:46
 8d74251d86ed0ee4bd0a11a86de23c85

OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, “Liman sadece bizim talebimiz değil. Aynı zamanda Sivas’ın ve Kayseri’nin de talebi. Bu nedenle bölge Ordu’ya yapılacak olan limanı bekliyor.” dedi.

Sivas ile Kayseri, Ünye’de bulunan mevcut liman üzerine kapasite artırım projesi uygulanarak yaklaşık 1.8 kilometrelik yeni alanda Türkiye’nin yanı sıra bölge ülkelere ve Türk Cumhuriyetlerine hizmet verecek olan Ünye-Port projesini bekliyor. Proje kapsamında toplam 3 bin metrelik yeni dalgakıran inşasıyla başlayacak çalışmalar sonrasında, 500 bin metrekareye ulaşacak terminal stok sahasında kaya dolgusuna geçilecek. L Etapta bin 150 metre uzunlukta ve 14 metre derinlikte, II. Etapta ise ilave olarak 700 metre uzunlukta ve 18 metre derinlikte, tam donanımlı toplam bin 850 metrelik rıhtımlar olacak. Projeye göre III. Etap ta dalgakıranın iç kısmında 1.150 metre uzunlukta ve 22 metre derinlikte ayrı bir rıhtım imkânının sağlanacagı liman; özel deniz vasıtaları, petrol platformları, proje yükleri taşıyan özel gemileri ve yarı batmalı platformlar gibi derin su ihtiyacı olan deniz vasıtalarına hizmet verebilecek.

PROJE HIZLANDIRILIMALI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ünye-Port projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölge illerin de büyük heyecanla beklediği projenin yapım çalışmasının hızlandırılması gerektiğini ifade eden Başkan Ufuk Ünal, “Liman Karadeniz ve Ordu için çok önemli. Karadeniz-Akdeniz Yolu bittiğinde bölge açısından çevre illerin Sivas’ın, Kayseri’nin bu limanı kullanacağını düşünürsek çok da stratejik bir önem arz ediyor. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’un bu projeyi takip edip bir an önce de hayata geçireceğine de biz inanıyoruz.” diye konuştu.

SADECE BİZİM TALEBİMİZ DEĞİL

Özellikle Sivas ve Kayseri’nin yapılacak olan Ünye-Pot projesini beklediğini ifade eden Ünal, “Liman sadece bizim talebimiz değil aynı zamanda Sivas’ın ve Kayseri’nin de talebi. Biz yakında o odalarımızı da ziyaret ettiğimizde onların da Karadeniz-Akdeniz Yoluyla beraber limanın da hayata geçmesi aynı zamanda paralel olarak bir demiryolunun da programa, planlamaya alınmasıdır.  Tabi bunlar çok büyük projeler. Bir anda hayata geçmeyebilir. Türkiye’nin de yaşadığı önemli sıkıntıları var ama ben liman konusunda olumsuzluğun olacağını düşünmüyorum. Fakat elimizi daha çabuk daha hızlı tutup bir an önce hayata geçmesini de bekliyoruz. Hem Ordu ilimiz adına hem de bölgeyi canlandıracak, ekonomik anlamda da önemli getirisi olacak bir projedir.” şeklinde konuştu.

PROJEDE YOK YOK

Tüm Karadeniz Bölgesini etkileyecek ve Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek bir yatırım ve isletme anlayışı ile tasarlanan limanda Ro-Ro iskelesi, kurvaziyer yolcu gemileri için terminal tesisleri, liman vasıtaları, pllotaj ve liman idareleri, römorkörler, kurtarma istasyonları, kara ve deniz itfaiyesi, sahil güvenlik gibi yan isletmeler için ayrıca 1.050 metre rıhtımlar ve ilgili tesisler bulunacak.Kapalı alan olarak 18.000 metrekare CFS binalarının yer alacağı limanda bunun 6 bin metrekaresi soğuk depo olarak hizmet verecek.

Ünye Limanı, konteyner içini doldurma, boşaltma ve ardiye hizmetinde bölgeye canlılık getirecek. Ünye Liman Kompleksi. birbirinden bağımsız üç ayrı rıhtım bölgesine ayrı yollarla gidilecek şekilde inşa edilecek, böylece etaplara ve gelişen ticari şartlara göre yapılacak tevsi islerinin diğer rıhtımları etkilemesi engellenmiş olacak. Ünye Konteyner Limanı’nın (Ünye Port) hizmete girmesi ile birlikte Türkiye’yi liman konusunda tüm Karadeniz’de lider hale getirmesi planlanıyor.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-