eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU’DA HANGİ TARİHTE BAŞLIYOR ?

ORDU’DA HANGİ TARİHTE BAŞLIYOR ?
01 Aralık 2016 - 22:43

yeni-kimlik-karti-dagitim-tarihi

Ordu’da yeni çipli kimlik kartı başvuru tarihi 17 Ocak’tan itibaren başlıyor. Türkiye genelinde 80 Milyon kişi firesiz olarak yeni çipli kimliklerine kavuşurlarsa devletin kasasına toplamda 1.200.000.000 TL (Bir milyar iki yüz milyon TL) girmiş olacak.

17 Ocak’tan itibaren başta Altınordu ilçe olmak üzere 19 ilçenin tamamında vatandaşlar yeni çipli kimlik kartları için İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurabilecekler.

Başvuru yapılırken vatandaşlar eski kimlikleri ile beraber birde biyometrik fotoğrafın yanı sıra 15.00 TL karşılığında müracaat edebilecekler. İl Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgiye göre 15 yaş ve üzerinde bulunanlar ise müracaatlarını şahsen yapmaları gerektiği belirtildi. 15 yaş altındakiler ise veli veya vasileri tarafından yeni çipli kimlik kartlarına kavuşabilecekler.

Başvuru yapıldıktan sonra sistem üzerinden Ankara’ya gönderilen bilgilerin akabinde ilk 5 iş günü içerisinde vatandaşlar kimliklerine kavuşmuş olacak. Yeni kimliklerin kaybolması halinde veya başkalarının eline geçmesi durumunda vatandaşa verilen özel şifrenin iptal edilmesi durumunda kimlik geçerliliğini kaybetmiş olacak. Yeni kimliklerin güvenli kullanımı için ise her vatandaşa özel bir şifre verilecek.

Pasaport ve banka kartı yerine de geçen ve bir çok avantajı da beraberinde sağlayan yeni Çipli Kimlik Kartlarına kavuşmak için Orduluların da şimdiden gün saymaya başladığı gözlendi.gggg6

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-