eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kıranlı”Engelli insanlar bir toplumun aynasıdır.”

Kıranlı”Engelli insanlar bir toplumun aynasıdır.”
03 Aralık 2016 - 13:17

s

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir basın bildirisi yayınladı.

“Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Ünye Fen Adamları Derneği ve Teknikerler Birliği olarak bizler aldığımız eğitim sonrası teknolojinin sağladığı tüm yenilikler ile insanların yaşam standartlarını yükselmek, vatandaşlarımızın hayatını daha da kolaylaştırmakla yükümlüyüz.

Engelli olmak bazen doğuştan bazen ise sonradan oluşabilir. Bu noktadan yola çıkarsak sağlıklıyım diyen her kişi aslında bir engelli adayıdır.

Son 10 yılda engelliler için yapılan çalışmalar ve sunulan imkanların artması gözle görülür şekilde hissedilmektedir. Allaha çok şükür ki şu an gerek merkezi İktidar yöneticilerimizin gerekse Yerel idareci yöneticilerimizin sayesinde Engelli vatandaşlarımızın her geçen gün imkanları iyileştirilmekte ve hatta teknoloji konusu bile artık her adımında engelli insanların istek ve önerileri çerçevesince ilerlemektedir.

Devletimiz,  Sosyal devlet anlayışı ile toplumun tüm bireylerinin olduğu gibi engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğu düşüncesiyle,  engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar, kampanyalar yürütmektedir.

Ülkemizde her geçen gün engellerin aşıldığı dönemleri yaşıyor olmak tabiî ki mutluluk verici bir durumdur.

Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan,  kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olan; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, İlçemiz yerel idare yeni yönetim tarafından İlçemizde yaşayan yardıma muhtaç ve engelli vatandaşların; nüfus, çalışma, eğitim, meslek, engeline ilişkin bilgiler, sosyal durum, engellinin sosyal yaşam paylaşımı ile ilgili tüm bilgilerin bir Veri Tabanı Projesi ile kayıt altına alınması amacıyla kurulan Sosyal Yardım Hizmetler Müdürlüğü için Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’a ve bu konudaki gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı Ünyeli tüm kamu kurum ve kuruluş amirlerine, özel müteşebbislere, STK larına, Derneklere, Ünyeli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle;  “Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır.” diyerek tüm engellilere sevgi ve saygılarımı sunuyor, engelsiz bir şehir diliyorum.”

Musa KIRANLI

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi

gggg6

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-