eskort samsun

ÜNYENETHABER

DEVLET MÜDAHALE ETMELİ

DEVLET MÜDAHALE ETMELİ
08 Aralık 2016 - 0:38

cb7fe214a7e788a7af5843e51131638c

Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, fındık fiyatlarının artmayışı nedeniyle ekonominin dibe vurduğunu belirterek, “Devlet arz fazlası fındığı almalıdır. ” dedi.

FINDIK FİYATLARINDA KOMİK ARTIŞ

Haftaya 10 lira 50 kuruştan başlayan Ordu Ticaret Borsası, bu haftayı aynı fiyatla kapattı. Fındık fiyatlarında istenilen artışın olmayışı da hem üreticileri hem de esnafların tepkisini çekiyor. Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, fındık fiyatları nedeniyle ekonominin dibe vurduğunu belirterek, devletin bir an önce müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Bostancıoğlu, “Devletin arz fazlası fındığı alması lazım. Ya TMO ya Tarım Kredi Kooperatifi ya da FİSKOBİRLİK’i devreye sokmalıdır.” diye konuştu.

ESNAFLAR ZOR DURUMDA

Başkan Aydın Bostancıoğlu, esnafların zor durumda olduğunu da belirterek, “Bizim ekonomimiz, düğünümüz, bayramımız, hayatımız her şeyimiz fındık. Bizim bundan başka bir gelirimiz yok. Bunu eğer devlet desteklemezse, Karadeniz’in işi kötü. Önceki gün bir fındık tüccarı canına kıydı. Artık esnaf çözümü canına kıymakta buluyor. Devlet fındığı ya milli ürün ilan edecek ya da arz fazlası fındığımızı alarak piyasada olacak. Şu anda sadece Ordu’da değil Karadeniz’in dört ilinde üretici, esnafı, manavlar zor durumda.” şeklinde konuştu.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-