eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN,KEPENGEYE PARAMI SIKIŞTI ?

BAŞKAN,KEPENGEYE PARAMI SIKIŞTI ?
05 Aralık 2016 - 0:38

İNTERAKTİF HABER

rrrrr

Ünye Belediyesi yeni Kapalı Çarşı inşaatı tamamlandı ve sahipleri bekliyor.

Başkan Ahmet Çamyar’ın açıklamasına göre yaklaşık 2 milyon 600 bin liraya mal olan Kapalı Çarşı’da son çalışmalar tamamlandı .Eski pazaryeri esnafının taşınması ile faaliyete geçecek olan yeni pazaryerinden 250 esnafı ilgilendiren  pis kokular yükselmeye başladı.

Modern bir pazar görüntüsü veren kapalı pazarda yapılan güzel eserden çok, burada yaşanan sıkıntılar , oyunlar ve rantların konuşuluyor olması son dönemde Ünye için sıradan hale geldi diyen vatandaşlar, zor durumda olduklarını ve haksızlığa uğratıldıklarını  belirtiler.

Pazar yerinin akıbeti konusunda en son gelişmeler neticesinde gerçekleştirdiğimiz araştırmada gördük ki , kendimizi  bir çok çelişkinin ve soruların tam ortasında bulduk.Öyle ki birileri yalan söylüyor,milletten ekstra paralar alınıyor ve cepler doluyor .Peki ya mağdur esnaf bu işe ne diyor…

EKMEĞİMİZDEN OLURUZ DİYE SUSUYORUZ

Başkan Çamyar seçim zamanı  şişelemede bulunan esnafların ffffdmağduriyetini gidereceğini söylerken, bugün ise daha çok esnafı mağdur duruma soktu diyen pazar esnaflarından adını şuan için vermek istemeye esnaf , benim gibi durumdan şikayetçi çok kişi var ama açık açık konuşmaya çekiniyoruz dedi.

Belediye başkanı bize “Sizi mağdur etmeyeceğiz. Yeriniz yıkılıyorsa, yerine yenisi yapılıyor. Yerinin tamamlanınca sizi buradan çıkaracağız.” dedi. Ortaya sorunları ile beraber güzel ve modern bir pazar çıktı ama…

HAK,HUKUK VE ADALET YOK

Mevcut yerde dükkanı olan bazı esnaflarda yeni yerde haksızlık ettiler, dükkan vermediler.

En büyük sorunumuz yer paylaşımı. Pazaryeri’ndeki yer paylaşımı dernek başkanına bırakıldı. Dernek Başkanı ise paylaşımı adaletsiz bir şekilde yaptı. Dükkanlarda adamına göre muamele var. Pazarın en güzel yerleri, en büyük dükkanları başkana yakın olanlara veriliyor.  Bazı insanlara hem en güzel, hem de bir değil üç beş dükkan verildi.Kura çekimi yok.

Kiralar haddinden fazla  20 metrekare dükkan için 6 Bin TL kira isteniyor. İsteyen aynı fiyata 20 metrekare dükkanı hükümet caddesinden de tutabilir. Böyle dükkan fiyatı yok, varsa da bize emsal göstersinler. Burada 10 TL bekçi parasını ödeyemiyorken 6 Bin TL kirayı nasıl ödeyelim.

Hatta buda yetmezmiş gibi pazara yerleştiğimiz zaman, kapısını, camını, perdesini yaptıracağız, ama çıkarken belediyeye hibe edeceğiz. Belediyeden “Kesinlikle geri adım atılmayacak. Yapabilen kalsın, yapamayan gitsin, günü gününe kira verilecek, veremeyen dükkandan çıkacak.” Şeklinde şeyler söylediler.

CEBİMİZDE PARA BIRAKMADILARdddd

Belediyenin oraya toplam ettiği masraf 700 milyar iken burada 110 esnaftan topladığı para 2 trilyon. Esnaf oraya belediyeden daha fazla para ödedi.

Bunun dışında dükkan başına 7-8 Bin TL civarında kepenk parası alınıyor. Bu paraların yanında birde dükkân kirası vereceğiz. Normal şartlarda herkes kira vermeye razı ama bu kepenk parası ne demek biri bize anlatsın.Haraca mı bağlandık bilelim ?

UMARIZ HAKLARIMIZ KORUNUYORDUR

Kısacası derdimiz çok ,sıkıntılar büyük, dernek başkanı Rahman Bey’in bu işleri çözmesini umuyoruz ama kafamız karışmıyor da değil.Bizim yanımızda Belediyeden biri geldiğinde sesi yüksek çıkıyor ama gerisi onunla Allah arasında .İnşallah sıkıntılarımız giderilir dedi.

 

 Bu özel röportajın ardından kamuoyunun aydınlanması adına cevap bekleyen bazı soruları soruyoruz,tabi her zaman ki gibi bu sorular ve sorunların sümen altı edileceğini bilerek ;

  • Dükkanlar nasıl dağıtılıyor ?Keyfi uygulama mı var ?
  • Kapalı pazardaki esnaflara eski yerleri kadar dükkan verilmiyor mu ?
  • Eski pazarda iş yeri olmayanlara  3’er 5’şer dükkan verildiği doğru mu ?
  • Dükkan dağıtımında öncelik eski pazardaki mal sahiplerinin değil mi ?
  • Kepenk parası ne anlama geliyor?Bu para nereye ve kimlere aktarılıyor ?
  • Paraları kim ,kimin için topluyor ?Belediye bunun neresinde ?
  • İhale ve kura olmadan yerlerine yerleşenler bu izni kimden aldı ?
  • Gerçek anlamda kura ve ihale olacak mı ?
  •  Belediyenin mağdur olan esnaflara karşı tutumu nasıl,olacak ?
  • Bu işten kimlere rant sağlanıyor?

anket

Üzgünüz, şu an hiç anket bulunmuyor.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-