eskort samsun

ÜNYENETHABER

Chp’li Kadınlardan Dünya Kadın Hakları Günü Açıklaması

Chp’li Kadınlardan Dünya Kadın Hakları Günü Açıklaması
05 Aralık 2016 - 14:43

aaa

Chp Ünye Kadın Kolları Başkanı Sümeyya Sezgin Baş, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir basın bildirisi yayınladı. Kadın Koları Başkanı Sümeyye Baş yayınladığı bildiride şunları kaydetti;

“Bu gün 5 aralık ;  Seksen iki yıl önce demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin gereği , Ülkemin kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımızın ülke yönetiminde, siyasetinde eşit yurttaş olarak temsil edilme ve sorumluluk alabilme becerisine imkan sağlamanın önünü açmış,  Bilimsel akla uygun ,  Dünya ya örnek bir düzenleme yapılmıştır.

Kadınlara sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin  üzerinde haklar sağlanmıştır. Kadınlar haklarını selahiyet ve riyakat ile kullanmaktadır . Bu gün seçme ve seçilme hakkımızı kullanabiliyorsak bunun Atatürk ün sayesinde olduğunu unutmamalıyız.

Demokrasi , cumhuriyet , eşitlik, hak ve özgürlükler anlamında kazanılmış seçme ve seçilme hakkına sonuna kadar sahip çıkıp kullanacağız. Hepinize kutlu ve umutlu yarınlarda başarılar diliyoruz. Atam sana minnettarız.” dedi.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-