eskort samsun

ÜNYENETHABER

Meclise ”Öyle Bir” Soru Önergesi Verdi ki

Meclise ”Öyle Bir”  Soru Önergesi Verdi ki
06 Aralık 2016 - 15:08

fffff

Ünye Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı bugün Ünye Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşti.dsc_0264

Ünye Belediye Başkan vekili Zekai Baş’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda meclis gündeminde bulunan maddeler görüşüldü ve onaylandı.

Toplantı sonunda Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Sezai Kantar meclise bir soru önergesi sundu. Kantar meclise bu güne kadar  5 önerge sunduğunu fakat sadece 2 tanesine cevap geldiğini belirterek bugün sunduğu 2 sorudan oluşan soru önergesinin cevabını yazılı olarak istedi.

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Sezai Kantar‘ın meclise sunduğu önerge şu şekilde;

 

Ünye Belediye Meclis Başkanlığına

04.10.2016 tarihindeki Belediye Meclis toplantısında “OSB Mütevelli Heyet Kurulundan Belediyemizi temsil edecek olan üyelerin belirlenmesi için” yapılan oylamada şahsıma oy veren arkadaşlara öncelikle huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Şahsıma oy veren arkadaşların oy pusulasını deşifre edip yerel basına vererek, oy veren arkadaşımın büyük bir suç işlediği şeklinde kamuoyuna lanse edilmesini şiddetle kınıyorum.

Farklı görüşteki kişilere tercih yapılması, oy kullanılması demokrasinin bir unsurudur. Kaldı ki demokrasilerde farklı sesleri farklı duruşlar her zaman olacaktır, olmalıdır. Sonuçlarına tahammül etmekte erdemliktir.

Bir insanın namusu kadar onurlu ve değerli olan ve gizli yapılan oy pusulası ile ilgili olarak 5393 sayılı Belediye Kanununun 26.maddesine göre aşağıdaki sorulara yazılı cevap verilerek Belediye Meclis üyeleri ile kamuoyunun bilgilendirilmesini arz ederim. 06.12.2016

 

Soru 1

04.10.2016 tarihinde yapılan olağan üstü meclis toplantısında “OSB Mütevelli Heyet Kurulundan Belediyemizi temsil edecek olan üyelerin belirlenmesi” seçiminde, seçilen üyeler oy çokluğu ile seçildikleri halde Belediye Meclis kararına oy birliği ile seçildikleri yazılmıştır. Diğer adaylara verilen oyları yok saymak, oy verenlere saygısızlık değil midir?

Bu karar metnini düzeltecek misiniz?

 

Soru 2

Meclis toplantısında OSB Mütevelli Heyet seçimi ile ilgili yapılan, gizli oylamada kullanılan ve basında yer alan oy pusulasını yerel medyaya kim servis etti?

Bu oy pusulasının resimlerini kim ne karşılığında verdi?

Belediye meclis başkanı olarak bu kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu?

Ya da ne gibi yasal işlem yaptınız?

   

Sezai KANTAR

Belediye Meclis Üyesi

dsc_0251

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-