eskort samsun

ÜNYENETHABER

Nasıl İsyan Etmem ,Nasıl Üzülmem!

Nasıl İsyan Etmem ,Nasıl Üzülmem!
14 Aralık 2016 - 0:37

dvdvdvd

Evet, başlık biraz arabeskvari oldu ama içimdeki ruh halimde öyle. Havalardan mıdır bilinmez ama acayip derecede olumsuz duygu ve düşünceler içindeyim. Baktığım her yerde, yürüdüğüm her yolda nasıl oluyor bilmiyorum, hep eksikleri hep hataları hep yanlışları görüyorum. Mübarek benden midir,senden midir bilinmez ama bu Ünyeli ne yaptı size ya ben anlamıyorum.

Ne yaptı da rabbim bizi sizinle sınadı ve sınıyor onu da anlamadım. Yahu güzel kardeşim eskiden benim çocukluğumda ,çok uzun yıllar değil bu yıllar.30 yıl önce ben çocukluk yıllarımda hanboğazından girdiğimiz zaman köprübaşına, köprüye kadar olan yerde ve hanboğazından taaaaa imam hatip lisesinin olduğu yere kadar yolun her iki yanında ıhlamur ağaçları incir ağaçları vardı. Ne oldu da bu ağaçlar kurudu, kesildi, yıkıldı; adına ne derseniz deyin!

Neden hep yıkmak, yakmak, kaldırmak, sökmekle ilgili görevleri yapıyoruz da yerine dikmeyi, yerine yapmayı istemiyoruz. Biz ne yaptık size gurban olduklarım ya, Allah aşkına bir açıklayın. Söktüğünüz ağaçların olduğu yerlere kaldırım yaptınız, gerçekten güzel de oldu. Yapılan kaldırımlar 1 yıl dayanamadı. Siz ve sizden önceki yönetim ağaçlarımızı kesti, kestiniz anladık. Yerine getirdiniz aydınlatma direği diktiniz, eyvallah iki direk arası mesafe 25 metre. Araya bir ağaç dikersiniz diye bekledik, getirdiniz araya mantar diktiniz, dikmekle kalmadınız montaladınız. Bu mantarlar ne zaman boy atacak, ne zaman yeşerecek bilgilendirirseniz seviniriz.

İçtimaya, denetlemeye girecek askeri birlik gibisiniz, bu nedir ?Sahil de sahil, sahil de sahil.

Kardeşim Bayramca’nın insanı insan değil mi? Fevzi çakmak’ta yaşayan insan değil mi? Nedir bu sahil süsle, sahil ağaçlandır, ışıklandır. Alooo kendinize gelin kendinize! En büyük seçmen Fevzi çakmak, Bayramca, liseler mahallesi haberiniz olsun.

Sakın ha şahsınıza oy verildi diye algılamayın, benden söylemesi. Işık direği diktiniz yanmıyor, niye çok mu yakıyor? Parasını mı ödeyemiyorsunuz? Çaresi var, dağıtıcı firmaya söyleyin millete kitlesin, ne olacak ki! Boru patladığında akan suyunuzu ödüyoruz, hırsızların kaçak yaktığı elektriği ödüyoruz. Işıklandırma deyin onu da kitleyin. Ne olacak ki bu millet saf ya yiyor?

Cevap bekliyoruz cevap! Işıklandırma neden yok?

Bu mantarlar ne zaman meyve verecek?

Yeşillenecek ağaçlar ne zaman büyüyecek?

Sanayi sitesinin önünde güzelim ağaçları kestiniz. Şimdi sanayide ne kadar pislik varsa ne kadar çarpık yapılaşma varsa görünüyor. O beğenmeden kestiğiniz ağaçlar var ya sanayiye nefes aldırıyordu. Şimdi esnaf kavruluyor, mahallelerde toz silmekten milletin anası ağladı. Siz ne yapıyorsunuz, denize nazır manzaranın keyfini mi sürüyorsunuz? Bu insanlar bunu hak edecek bir şey yapmadı.

Bu millet yapılan iyiliği de atılan kazığı da unutmaz, haberiniz olsun.

Sağlıkla kalın.

Şenol OKUTUCU

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-