eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜTSO BAŞKANI ZOR ”OSB’de Sadece İlk Adımları Atıldı”

ÜTSO BAŞKANI ZOR ”OSB’de Sadece İlk Adımları Atıldı”
08 Aralık 2016 - 23:32

aa

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Zor, Çakır Medyayı ziyaret ederek  Ünye’nin 30 yıllık hayali olan OSB’nin kuruluş aşamasının gerçekleştirildiğini, fakat önümüzde daha çok kat edilmesi gerek yol var dedi.Başta Bakanımız olmak üzere gerekli takip yapılmalıdır. OSB talebinde bulunan diğer ilçelere göre önceliğimizin olması gerekiyor.Çünkü diğer ilçeler 2.OSB’yi isterlerken, bize henüz kurulmuş bir OSB yok dedi ve konuşmasına şöyle devam etti.

KURULUŞLA OSB HAYATA GEÇMİŞ OLMUYOR.

Zor“Organize Sanayi Bölgemizin yer seçimi ve kuruluşu ile ilgili işlemler yapıldı. Bizim Organize Sanayi Bölgemiz kuruldu. Şuanda çevre yolumuzun üzerinde Killik Bölgesi olarak bilinen 550 dönüm civarı bir alanda kuruluş işlemine karar verildi. Şunu söylemekte fayda var, kuruluşla OSaB hayata geçmiş olmuyor. İnşallah 2017 programına alınması için Bilim ve Sanayi Bakanlığı’nın istediği bazı evraklar vardı, onları tamamladık ve gönderdik. Evraklarımız bakanlığa ulaştı ve cevabı bekliyoruz. Bakan Bey’de Bursa’da bir ilçede yaptığı OSB görüşmelerinde sadece Ünye’ye OSB’nin adını zikrederek “Ordu Ünye’ye OSB’yi kurduk.” Dedi. Yani evraklar tamam, kuruluşta bir problem yok. Şimdi 2017’nin programına alınıp bize kamulaştırmayla ilgili olan paranın gönderilmesi lazım. O para gönderildiği zaman arazi sahipleriyle görüşülerek yer kamulaştırılmasına başlanır. Biz Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu olarak 2017 yılının ilk çeyreğinde yani Mart ayı gibi kamulaştırılmaya başlanabileceğini düşünüyoruz.

VAKİT KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK

Önceden Yüceler mahallesinde bir yer üzerine konuşuldu ama o iptal edildi. Daha sonra Cevizdere üzerine konuşuldu ve orada ciddi sorunlar yaşadık. Kamulaştırırken hem hukuki süreçlerde, hem de kamulaştırma bedellerinde sıkıntılar oldu. Yani bugün 40 bin liraya satmakta zorlandıkları yeri 80-90 bin liralara alamadık. İnsanlar sürekli bedel artırım davaları açtılar. Aynı hatanın Killik bölgesinde yapılmamasını arzu ediyoruz. Bugün o bölgede bir fındık bahçesi 20 bin liraya satılabiliyorsa İnsanlar afaki rakamlar söylerlerse devlet kamulaştırma yapmayacaktır. Biz nasıl malı değeri kadar verip almak istiyorsak, devlette öyle isteyecektir. O yüzden iki tarafında sağduyulu olması gerekir. Dolayısıyla istediğimiz önümüzdeki yıl kamulaştırmayı yapabilelim, peşinden de altyapı ve yer işleri yapıp 2018’li yıllarda OSB’ye kavuşalım.

Gerçekten OSB’ye sadece Ünye’nin değil, bölgemizin ihtiyacı var. Sayın Bakanın söylemiyle asgari 2000 civarı insana iş kapısı sağlayacak olan OSB’nin bölgedeki işsizliğe çare olacağı aşikar.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizde inanmak istedik ve %10’luk hissemizi %20’ye çıkardık. Bu bir risktir. Odamızın çok parası olduğundan değil OSB’nin kurulmasına inanıyorsak elimizdeki az parayı oraya yatırmayı kabul ettik. Bu konuda Numan Bey’e güveniyoruz. Kendisi hem Milletvekilimiz, hem Bakanımız, yani büyük gücümüz.Bu işi çözeceğine inanıyoruz. “dedi

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-