eskort samsun

ÜNYENETHABER

Sarıkamış Şehitleri İçin Saygı Nöbeti Tutulacak, Yürüyüş Yapılacak

Sarıkamış Şehitleri İçin Saygı Nöbeti Tutulacak, Yürüyüş Yapılacak
14 Aralık 2016 - 15:33

gf

Sarıkamış Harekatı’nın 102. yıldönümü nedeniyle “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma etkinliği düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 İlde 8 Ocak 2017 pazar günü yapılacak olan etkinlik Ordu’da da gerçekleştirilecek. Yapılacak etkinlikle ilgili bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Gençliğin gelişimine katkı sağlamak, gençlere tarih bilinciyle vatan sevgisi aşılamak, milli benlik duygusunu artırmak için atalarımızın göstermiş olduğu fedakarlıklardan yola çıkarak çekilen sıkıntıları bir nebze olsun hissetmek amacıyla 102 yıl önce Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen, günümüze kadar vatan uğruna can vermiş tüm Mehmetçiklerimizi anmak ve Sarıkamış Ruhu’nu yad etmek amacıyla 90 gönüllü gencimizle Sarıkamış saygı nöbeti 8 Ocak 2017 tarihinde yapılacak. Sarıkamış’da büyük bir dram yaşandı. Askerlerimiz soğukta donarak şehit oldu. Ordu’dan da şehit sayımız fazla. Türkiye’de en fazla şehit veren illerin başında Ordu geliyor” diye konuştu.

“Şehitlerimizi tarihin karanlık sayfasına gömüp bir daha hatırlamamak, gelecek nesillere yapılacak en büyük ihanet ve büyüklerimize yapabileceğimiz en büyük kötülüktür. Bizim canımız, ciğerimiz, ecdadımızın unutturulmaması ve bu bilincin verilmesi gerekir” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Bu vatan kolay kazanılmadı, kolayda terkedilmez. Binlerce şehit toprağın kara bağrında yatıyor. Kimi donarak şehit oldu, kimi boğularak, kimi çarpışarak, kimisi de açlıktan, hastalıktan şehit oldu. Bundan dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz tarafından Sarıkamış harekâtının yıldönümlerinde çeşitli etkinlikler yapılarak şehitlerimiz anılıyor” şeklinde konuştu.

Geçen yıl Altınordu’da yapılan yürüyüşün bu yıl farklı olarak Ünye’de gerçekleştirileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, gençlik yürüyüşüne herkesi davet etti ve 90 bin şehit’e hitaben 90 tane gencin Boztepe’de sabaha kadar çadırda kalarak saygı nöbeti tutacağını sözlerine ekledi.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-