eskort samsun

ÜNYENETHABER

AŞEVİ İÇİN EL ELE VERDİLER

AŞEVİ İÇİN EL ELE VERDİLER
16 Aralık 2016 - 0:04

dgrrr

Ünye Elele Derneği, Ünyeli iş adamlarının yardımıyla yeni aracına kavuştu.

2014 yılında Adem Atik başkanlığında Pazaryeri Mevkiinde kurulan Elele Derneği ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak için  faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak ihtiyaç sahibi evlere yemek dağıtmak için yeni aracına kavuşan dernek, çalışmalarını devam ettirebilmenin memnuniyetini yaşıyor.

Ünye Elele Derneği Başkanı Adem Atik, Ünyeli iş adamları Hasan Durak  ve Mustafa Uslu’nun  bağışlarıyla alınan 9aac9e15159b0fda702c27f0091d49f4yeni araçla ihtiyaç sahibi kişilere yemek dağıtmaya devam ettiklerini belirterek, “Yardımsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ünye’nin Büyükleri Elele

Elele Derneği bünyesindeki Aşevinde, 2015 yılının Mayıs ayından beri ihtiyaç sahiplerine yemek dağıttıklarını belirten Adem Atik, “Aşevimizi ilk açtığımızda bize aracımızı Kütahya’dan hayırsever insanlar bağışlamışlardı. Bu zamana kadarki hizmetlerimizi o araçla gerçekleştirdik. Bu vesileyle tekrardan Allah onlardan razı olsun. Zamanla yeni araç ihtiyacı doğdu ve Ünye’deki iş adamı büyüklerimizle bir araya gelerek konuştuk.  Sağ olsun onlarda yaptığımız çalışmaları takip ettiklerini, bu çalışmalardan memnuniyetlerini ve kendilerinin de destek olmaktan mutlu olacaklarını belirttiler. Ardından bize yeni araç alımında destek sağladılar. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz.” diyerek iş adamlarına minnetlerini belirtti.

Elele Derneği Yeni Yerine Taşınıyor

Pazaryeri esnafının yeni yerine taşınması ve pazaryerinin yıkılması sürecinde, Elele Derneği’nin de taşınacağını belirten Atik, “Aşevinin yer değişimi surecimiz var. 2-3 ay içerisinde haldeki dükkânların tahliyesinin söz konusu olduğu bizlere bildirilmişti.  Bu konuyla ilgili Belediye Başkanımızla görüştükindir. Sağ olsun bize yeni yer gösterdi. Yeni yerin hazır hale getirilmesi için desteklerinin olacağını da belirtti. Belediyenin Ocak ayı meclis kurulu toplantısında da bunu kararını alacağını söyledi.  Bundan sonra Mehmet Akif Ersoy Okulunun karşısında bir binada çalışmalarımıza devam etmeyi planlıyoruz.   Bu konuda da gerekli desteği bize sağladığı için Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dernekte Elektronik Kart Sistemi Başlıyor

Ünye’deki ihtiyaç sahibi insanlara günlük yemek dağıtımı yapan Elele Derneği bünyesindeki Aşevi’nde, kayıt sistemi elektronik ortama aktarılıyor. Elektronik kayıt sisteminin, evrak kayıtı, evrak takibi, yardım alan kişilerin izlenmesi gibi süreçlerde kolaylık sağlayacağını belirten Atik, yemek yardımı alanlara da yemek kartı verileceğini belirtti.

Bu yıl günlük yemek verilen kişi sayısını 250 kişiye çıkardıklarını söyleyen Atik, “Yemeklerin dağıtımı ve malzemelerin kullanımıyla ilgili olarak elektronik kayıt sistemine geçmek için şuan çalışmalar devam ediyor. Elektronik kayıt su şekilde, her ailenin bir yemek kartı var, yemeğini alan aile kartını okutacak, evlere yemek dağıtımı yapan arkadaşlar da evlerde kart okutacaklar. Böylece yemek verilen kişilerin takibi daha rahat sağlanacak ve bizlerin iş yükü azalacak. Evrak kayıdı, gelen gideni takip etmek gibi işlerimiz elektronik kayıt aracılıyla kayda geçtiğinde bizler bu süre zarfında yemek verdiğimiz evleri ziyaret etme, memnuniyet anketi yapma ve yemek yardımı almak için başvuran kişileri de yerlerinde görme imkanı bulacağız. Bu bizim iş yükümüzü azaltan aynı zamanda işlerimizi ve takibimizi kolaylaştıran bir sistem.” dedi.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-