eskort samsun

ÜNYENETHABER

KAPICIOĞLU TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNU PEKİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

KAPICIOĞLU TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNU PEKİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR
19 Aralık 2016 - 23:12

ededeee

Japonya ödüllü Ünyeli Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, Japonya İmparator Ekselansları Akihito’nun 83. yaş günü olan Milli Bayram resepsiyonuna davetli olarak katıldı.  Resepsiyona kordiplomatlar, askeri ateşeler ve bazı bilim adamları katıldı.

 

Prof. Dr. Kapıcıoğlu, resepsiyonda Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Yotaka Yokoi yerine atanan Ekselansları Hiroshi Oka’ya, “Ünye adına ülkemize hoş geldiniz” diyerek anı olarak Atatürk röliefi ile “Ertuğrul, Oşima – Ünye felsefesi” adlı kitabını hediye etti.

 

Kapıcıoğlu’na teşekkür eden Büyükelçi Oka, “Ünye’de Türk – Japon Dostluğu ve Ertuğrul şehitleri Anıtı olduğunu öğrendim. Japon- Türk dostlunu geliştirmek için Ünye halkının ve sizin gösterdiğiniz gayretleri mutlulukla karşılıyorum. Bu çalışmaların daha da geliştirilmesi için birlikte çabalarımıza devam edeceğiz. Şehriniz olan Ünye halkına teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca Atatürk röliefini almaktan çok memnun olduğunu ifade eden Büyükelçi Oka, “Atatürk, bir Japonya dostu idi. Japonca öğrenmişti.  Oşima’da bir Ertuğrul Şehit anıtı ile o zaman Japonca dersler aldığı büyükelçinin isteği ile bir de cami yaptırmış” dedi.

 

Büyükelçi Hiroshi Oka ve eşleri, Kapıcıoğlu ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-