eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Teröre Karşı Tek Bilek ,Tek Yürek Oldu

Ünye Teröre Karşı Tek Bilek ,Tek Yürek Oldu
21 Aralık 2016 - 15:02

dsc_0324

Türkiye’nin dört bir yanında teröre tepki ve şehitleri anma yürüyüşleri yapılırken bir yürüyüş de Ünye’den geldi.

Ardı ardına yaşanan terör saldırılarının ardından, devlet büyüklerinin birlik ve beraberlik çağrıları halktan olumlu dönüşler alıyor. Yurdun dört bir yanında teröre tepki  ve şehitleri anmak amacıyla yürüyüşler yapılıyor. Bugün Ünye’de de Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Ünye’de Hasan Baba mevkiinden başlayan ve  Ünye sahil şeridi boyunca yürüyen kalabalık, Ünye cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Dev Türk bayrağının alanda yerini almasının ardından, İstiklal Marşı okundu. Kalabalık arasında bayraklarıyla dikkat çeken küçük çocuklar ise vatandaşlara gururlu ve duygu dolu anlar yaşattı.

Alanda açılış konuşmasını yapan Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın “Bugün burada olmamızın amacı, son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarına karşı barış yanlısı olduğumuzu, tüm siyasi parti temsilcileri, tüm sivil kuruluş temsilcileri, özel ve tüzel kişiler ve halkımızla birlikte beraber olduğumuzu, Ünye’den tüm Dünya’ya duyurmak içindir.” diyerek birlik beraberlik mesajını yineledi.dsc_0328

Yalın konuşmasına, “Türkiye savaş ve terör kıskacı içindedir. Henüz 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde yaşanan Beşiktaş trajedisinde kaybettiklerimizin acısını içselleştirirken, 17 Aralık’ta Anadolu’nun göbeğinde Kayseri’de bir grup gencimize daha kaybettik. İşte bugün biz tüm bunları lanetlemek için buradayız. Bizler barış yanlısıyız.

“Yurtta sulh cihanda sulh” söylemiyle çok saygın ve değerli Atatürk’ümüzün adımlarıyla, çizdiği yolda hiç taviz vermeden, O’nun, bayrağımızın, minaremizin ve imanımızın gölgesinde ilerliyoruz. Bizlerin görevini 3 maddede sıralayabiliriz.

  • Toplumda çatışmayı durdurmalıyız.
  • Dış çatışmalardan gelen terörden ve zararlarından ülkemizi korumalıyız
  • Yeni kuşaklara toplum bilincini aktarmalıyız.” şeklinde devam etti.

Ünye MHP İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diyerek toplanan kalabalığa seslendi.dsc_0306

Ünye CHP İlçe Başkanı adına konuşma yapan Serdar Muhsin Yıldız ise “Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı çıkmakta yüreğinde insan sevgisi olan her kesin temel görevidir. Terörsüz bir Türkiye’de farklılıklarımızı zenginlik görerek huzur içinde yaşamak istiyoruz.dsc_0335

Demokratik, özgür, barış içinde bir Türkiye ve dünya için her türlü terörü, terör örgütünü ve terör üreten politikaları kınıyoruz.

Uluslararası güçlere ve yerli işbirlikçilerine seslenen Yıldız “Bizler olduğumuz müddetçe siz bedbahtlar asla emellerinize ulaşamayacaksınız. Bu ülkeyi nasıl fiili işgalden kurtarıp cumhuriyeti kurduysak, onu ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek güç ve kudrete sahibiz. Ülkemizi asla bölemeyeceksiniz. Buna yeltenen her kim olursa olsun gereken cevabı alacaktır.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan her türlü terörü şiddetle kınıyor, terör saldırılarında hayatını kaybeden polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.” dedidsc_0344

Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün de “Bugün şu anda, 15 Temmuz’da olduğu gibi ülkemize, bayrağımıza sahip çıktığımızı ispat ettiniz. Bundan dolayı hepinize müteşekkirim. Türkiye’de son aylarda yaşanan terör olayları gösteriyor ki Türkiye doğru yolda, demek ki doğru şeyler yapıyoruz.

Bugün Ünye’de hep beraber el ele verdik, Türkiye’nin her yerinde aynı örnekleri görüyoruz, bundan sonra da göreceğiz. Dünyada ölümden korkmayan tek bir millet var; sizler, bizler yani Türkiye halkı. Bundan dolayı, şehitlerimize Allahtan rahmet, yararlılara acil şifalar, acılı ailelere baş sağlığı diliyoruz.” dedi.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-