eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜYELERİMİZİN MEMNUNİYETİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ÜYELERİMİZİN MEMNUNİYETİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
23 Aralık 2016 - 0:13

dddd

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin(KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla “TOBB NEFES KREDİSİ” adı altında bir kampanya başlatılmıştı ve konu hakkında kamuoyunun merak ettiği sorulara Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu  açıklama yaptı.

Nefes kredisi herkese verilmeyecek.

Bizim üst limitimiz 100 Bin lira. Nefes Kredisinde oda ve borsa  ne kadar para yatırıyorsa o para 10 katına tamamlanıyor. Yanı biz 200 Bin TL verirsek bu para 2 Milyona tamamlanıyor. Bir kısmada Ankara’dan TOBB yolluyor. Ünye Ticaret Borsası tarafından 125 üyesinden 26’sına nefes kredisi verilecek. Bu krediyi şartlara uyan, şartları uygun olan alacak. Biz kendi üyelerimize toplamda 2 Milyon 600 Bin TL para dağıtacağız.

Borsamızın 125 üyesinin 60-70’i faaldir. Bazıları Kobi statüsünün dışındandır. Bizde gerçek ihtiyaç sahibi kişilerin çoğu bu krediyi alabilir ama bu konu Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında sıkıntı olacak. Çünkü Ticaret Odasının yaklaşık 1500 üyesi var.

Kredi dönüşleri anında olacak

Bu konu ile ilgili geçen hafta Ankara’ya gittik ve Karadeniz Bölge toplantısı yaptık. Bana göre asıl sıkıntı paranın 50 veya 100 olması değil, geri dönüşümünün hemen olması. Bu düşük faizli bir kredi fakat 1 ay sonra ödenmeye başlanıyor. Biz piyasaya bir can suyu verelim diyoruz ama 2-3 senelik bir açılımla olsaydı daha güzel olurdu.

KOSGEB’DE nefes kredisi veriyor ama onunda bütçesi az.

KOSGEB daha ucuz bir kredi. Türkiye genelinde yaklaşık 15 Bin kişiye, Ordu genelinde ise 120 kişiye nefes kredisi verecek, fakat Ünye’den bu krediyi alacak kişi sayısı en fazla 15’dir.

Esasında bu tür teşvikler vatandaşımız için daha iyi oluyor ama pazar çok geniş ve bu para Türkiye’ye yayılacak. Bu işe hükumetimizin harcadığı para 250 milyar.

Bütçe bizim Borsamız için yeterli olacaktır ama 1500 üyesi olan Ticaret ve Sanayi Odasına yeterli olacağını düşünmüyorum.

Fındık satmak yerine krediye yönelmek hata oldu

Bu kredinin piyasaya yansıması bizim üyelerimiz açısından iyi olur. Ama genel anlamda piyasada bir sıkıntı var. Herkesin bir fındığı var ama fiyat beklentisi yüzünden kimse fındığını satmıyor. Herkes biliyor ki bölgemizin ana geliri fındık. Fındık satılmayınca sıkıntıyı sadece fındıkçı değil bakkalda çekiyor. Sıkıntı herkese yansıyor. Ama 2 senedir herkes hakkına razı olup, ihtiyaç ölçüsünde fındığını satsaydı belki Pazar bundan daha düzgün bir hal alırdı. Ama insanlar fındık satmayıp kredi peşine düştüler ve çok büyük bir mağduriyet yaşandı dedi.

Odalar üyelerinin ihtiyaçları yönünde hizmet ediyor

Ünye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mehmet Gür’de oda faaliyetleri hakkında konuşurken,şuan uygulamada olan Nefes Kredisi bizim odamız üyeleri arasında yaptığımız çalışmaların ve onların istekleri ölçüsünde gerçekleşen projelerdir.Bizler odaların temsilcileri olarak üyelerimizin ihtiyaçları ölçüsünde çalışmalar yapıyor,onlarla sık sık istişareler gerçekleştirip buradan çıkan sonuçları gerekli yerlere iletiyoruz.Bunun sonucunda da böyle dönem dönem üyelerimizi rahatlatacak kampanyalar ortaya çıkıyor .İşte bu noktada bu odalar ne iş yapıyor sorusunun cevabı da kendiliğinden verilmiş oluyor dedi.

Uslu ve Gür Terörü Kınadılar 

Başkan Uslu ve  Genel Sekreter Gür ,bugünler birbirimize kenetlenme zamanımız. Birlik beraberlik günü.Bugünde bu konu ile ilgili kent konseyi öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştik. Bu şekilde birlik beraberlik içinde olarak vatanımıza milletimize sahip çıkmamız lazım diyerek terörü kınadılar.

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-