eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Rekor Kan Bağışı

Ünye’de Rekor Kan Bağışı
21 Aralık 2016 - 21:01

dsc_0383

Okul olarak yaptıkları kan bağışları ile Türkiye’de adından söz ettiren, geçen yıl Türkiye’de 500 pilot okulda uygulanan “Geleceğin kan bağışçılarının kazanımı” projesi kapsamında 3. Olan Arif Nihat Asya Mesleki Teknik ve
Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri “KAN BAĞIŞI CAN BAĞIŞI” sloganıyla geleneksel hale getirdikleri kan bağışı kampanyasının 5.’sini 21 Aralık 2016 Çarşamba günü düzenledi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği kan bağışı kampanyasında önceki yılın rekoru aşıldı. Geçen yıl 1 günlük kan bağışında toplanan 296 ünite kan, bu yıl 581 ünite ile rekor aşılmış oldu.

“Terör olayları Bağışları Artırdı”

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Refahaddin Kara “Bu bizim okdsc_0358ul olarak başlattığımız, daha sonra ‘Geleceğin kan bağışçılarının kazanımı’ projesine dönen, daha sonra bütün okullarda ‘kan bağışı kulübü’ adı altında resmiyet kazanan ve 5.sini düzenlediğimiz bir etkinlik. Her sen yükselen bir grafiğimiz var. Hem öğrencimizin hem velimizin bu etkinliğe olan duyarlılığının arttığını gösteriyor ki bizleri en çok sevindiren nokta da bu.

Bu yılki etkinliğimize önceki yıllarda yaptığımız etkinliklerden daha çok başvuru oldu. İki katı insan görüyoruz burada. Ben bunu şuna bağlıyorum, terör olayları nedeniyle iç-dış operasyonlarda yararlananların çok olması insanları harekete geçirdi. En azından kanını vererek destek vermeye çalışıyor halkımız.

Geçen yıl 295 ünite kan bağışı yapıldı. Bu yıl o rakamı geçeceğimizi düşünüyorduk ve geçtik. 500 küsur ünite kan bağışlandı. Herkese çok çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Yeni nesil kan bağışının önemini anlıyor”

Ordu Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez ise “Bu çalışmamızda Türkiye’de ses getiren sayılara ulaşmıştık. Ordu adına da Ünye adında da oldukça ses getiren rakamlardı. Bu anlamda yeni yetişen nesillerimizin kan bağışının ne kadar önemli olduğunu görmeleri adına birebir etkili bir çalışmadır bu.dsc_0394

Bu çalışma doğrultusunda, sabah 08.30 ile akşam 17.30 arasında kan bağışı alımlarımız devam etti. Bağışçılarımızın muayene alanımızda ateş, nabız, tansiyon, kilo ölçümleri yapılarak ve parmak ucundan kan değerlerine bakılarak, en son da doktorlarımızla görüşerek bağışa uygunluk gösterip göstermedikleri belirlendi. Sonra da alanında profesyonel olan ekip çalışanlarımızla kan alım işlemi gerçekleştirildi. Ardından ikram alanında kendilerini ağırlayarak teşekkürlerimizi sunduk.

“Kendi rekorumuzu kırdık”

Kampanyalarda en son Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 296 ünite kan bağışı elde etmiştik. Ve bu rakamla da Türkiye’de okullar arası yapılan çalışmalarda 3. olduk. Bugün bu kalabalık bize gösterdi ve bu rakamı aşarak gerek Ünye ve Ordu’daki 1 günlük bağış rekorunu, gerekse okullar arasındaki elde ettiğimiz rekoru aştık. 581 ünite kan toplandı.” dedi.

Kan bağışı yapan vatandaşlardan Mehmetcan Keskin ise “Vatan için kan veriyorum. Bomba saldırılarında yaralanan kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın faydalanması için veriyorum. Kanımız hepsine helal olsun.”

dsc_0381

 

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-