eskort samsun

ÜNYENETHABER

HALEP ‘e Yardım Tırı Yardımlarınızı Bekliyor

HALEP ‘e Yardım Tırı Yardımlarınızı Bekliyor
24 Aralık 2016 - 22:27

kkk

Semerkand Beşir Derneği yurt genelinde, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul valiliğinin 18.11.2016 tarih 87102 sayılı “Suriye Yardımları Kampanyası” kapsamında yürüttüğü insani yardım çalışmaları, son günlerde Halep’te yaşanan insanlık dramı nedeniyle mağdur olan Halep halkının ihtiyaçlarını karşılamak için  “Halep İçin Uzat Elini” kampanyasını başlattı.

81 vilayette ve birçok ilçede organize edilen yardım toplama çalışmaları 254 temsilcilik ve Semerkand Vakfı, TÜMSİAD, Genç-Kon, UKBA gibi ulusal ve yerel ortakları ile etkin bir yardım kampanyası yürütmekte. Türkiye genelinde 12 noktada oluşturulan toplama ve transfer depoları ile toplanan yardımların tasnifi ve ihtiyaca göre sevkiyatları yapılıyor.

Semerkand Beşir Derneği Gönüllüsü olan ve Ünye’de Halep’e yardım standı görevlisi Bilal Elkin yardım kampanyasıdsc_0271 ile ilgili olarak“Türkiye genelinde yürütülen bir yardım kampanyası bu. Bizler de Ünye Belediyesi’yle ortak bir çalışma yürütüyoruz. Suriye Halep’ten gelecek yardıma ihtiyacı olan insanlar için yapılan bir kampanya. Türkiye genelinde 400’e yakın tır hedefimiz var. Çoğu illerden yardımlar toplandı ve gitti. İnşallah bizler de Ünye’den bu tırı doldurup göndereceğiz. Kilis’in etrafında Reyhanlı’da ve 5-6 noktada kurulmuş yardım yerlerimiz ve aş evlerimiz ile mazlumlara yardım yapıyoruz. Bu toplanan yardımlar oralara gidecektir.” dedi.

28 Aralık Çarşamba gününe kadar Ünye Cumhuriyet meydanında yardım toplamaya devam edeceklerini belirten Bilal Elkin, “Gıda ihtiyacı çok fazla. Bu nedenle bakliyat, pirinç, un, şeker, yağ, tuz, çocuk maması her türlü gıda verilebilir. Çocuk bezi vb. yardımlar da önem taşıyor. Bunun yanında giyim, kuşam, eşya da ihtiyaç dahilinde. Fakat 2. el eşyayı Halep’e göndermiyoruz. Çok temiz eşyaları tasnif ediyoruz, onları da ekleyebiliyoruz. Gıdadan giyim eşyasına kadar tüm yardımları ayrı ayrı tasnifleyip, paketliyor ve gönderiyoruz. Halkımızdan desteklerini bekliyoruz. İnşallah bu tırı hep el birliğiyle dolduracağız.” dedi.

Beşir Derneği’nin diğer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Elkin “Kilis’te bulunan aşevi ve fırınların üretim kapasitesini arttırabilmesi ve gelen muhacir kardeşlerimize Reyhanlı ve diğer noktalarda da etkin ve yaygın hizmet verebilmemiz için acil desteğe ihtiyaç vardır. Var olan 100 bin kapasiteli fırına ilave olarak sahada daha yaygın ve etkin yardım için 2 tane mobil fırın temin edilerek çalışmalara dâhil edilecektir. Yine mevcut 10 bin kişilik aşevimize ek olarak 2 tane mobil aşevi temin edilerek kardeşlerimize günlük sıcak yemek ikram etmenin gayretinde olacağız. Azez kırsalında kurduğumuz çadır kentler gibi yeni kamp alanları oluşturularak Halep halkının konaklaması sağlanacaktır.” dedi.

Elkin, tüm bu çalışmaları 5 yıldır bağışçılarının desteği ile yürüttüklerini söylerken, “Bundan sonrada aziz milletimizin başlattığı bu yardım seferberliği ile tüm bu yardım faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlamaktayız.” dedi.

ACİL İHTİYAÇ MALZEME LİSTESİ

 İlk etapta kırsala gelenlerin Gıda, Barınma, Temizlik malzemeleri gibi hemen kullanabilmeleri için;

– Hazır konserve yiyecekler, Konserve Ton Balığı, küçük boy paketlerde reçel, helva, zeytin, bal, 1,5 Lt ve 5 Lt Su, Bisküvi, Çocuk Maması, Ekmek, Hazır gıda kolileri
– Kışlık Mont, Kaban ve Bot (Bay, Bayan, Çocuk), Çorap, İç Çamaşırı, Kazak, Eldiven, Bere, atkı
– Çadır, Hasır, Sünger Yatak, Battaniye, Çadır Üstü Tente, Halı, Metal Mutfak gereçleri, Plastik Kova, leğen ve saklama kapları ( Bir çadır için 6 kişilik malzeme paketi hazırlanabilir. Çatal, Kaşık, Tabak, Bardak, Demlik, Leğen v.b. )
– El Sabunu, Şampuan, Banyo Sabunu, Islak Mendil, Çocuk Bezi, Kadın Pedi, Elde Çamaşır Yıkamak İçin Deterjan, Bulaşık deterjanı

 Fırın için un göndermeyi planlayanlar 1 tır için malzeme listesi;

– 500 çuval un (50kg), 500 kg Şeker, 750 kg Kuru Pak Maya, 500 kg tuz ilave edebilirlerse ekmek yapmaya hazır bir paket olmuş olur
(Bunlar ayrı ayrıda gönderilebilir ekmek veya dağıtım için kullanılabilir.)

Aşaevi için veya dağıtılmak için;
o Domates Salçası
o Ayçiçek Yağı
o Kuru Fasulye
o Nohut
o Kırmızı Mercimek
o Yeşil Mercimek
o Pilavlık Bulgur
o Baldo Pirinç (Kırık pirinç olmayacak)
o Patates
o Soğan

Kampanyamıza ayni ve nakdi yardımda bulunabilirsiniz.

Beşir Derneği’ne yapacağınız ayni ve nakdi bağışları “Gıda Bankacılığı” kapsamında verginizden düşürebilirsiniz.

Bu kampanya için gelen ayni ve nakdi bağışlar başta Halepliler olmak üzere Suriyeliler ve diğer tüm ihtiyaç sahipleri için kullanılacaktır.

Ayni malzeme temin edemeyen bağışçılarımızın nakdi yardımları “Suriye Halep Yardımları” kapsamındaki ihtiyaçlarda tüm ihtiyaç sahipleri için kullanılacaktır.

Bilgi ve Bağış İçin: 0216 375 4042

Sms ile Bağış İçin: Halep Yaz, 4042’ye gönder, 5 TL bağışta bulunun.

Online Bağış İçin : www.besir.org.tr

Banka Hesap Numarasıyla Bağış İçin: (Banka Hesabı Masrafsızdır)
T.C. Ziraat Bankası: Gebze Bağdat Caddesi Şubesi (1728) – Swift Kod: TCZBTR2A
Hesap No: 57461050-5077 İban No: TR 0600 0100 1728 5746 1050 5077

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-