eskort samsun

ÜNYENETHABER

2016 KARA YIL OLDU

2016 KARA YIL OLDU
01 Ocak 2017 - 23:52

dvdvr

Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da 2016 yılı oldukça hareketli geçti. 2016 yılında Ordu, yaklaşık son 50 yılın en fazla şehidini verdi.

Türkiye’de 2016 yılı içerisinde hafızalara kazınan olay 15 Temmuz Darbe girişimi ve terör olayları olurken, Ordu’da ise 15 Temmuz Darbe girişimi haricinde yaşanan bazı yerel olaylar hafızalara kazındı. Alınan bilgilere göre Ordu yaklaşık son 50 yılının en fazla şehidini verdi. Ordu yılın ilk şehidini 5 Ocak’ta verirken yılın son şehitlerini ise 15 Ekim tarihinde verdi.

NUH ÖZDEMİR

Akkuş ilçesine bağlı Salman Mahallesi’nde Uzman Çavuş Nuh Özdemir, 5 Ocak 2016’da Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşmüştü. 1,5 yıllık evli olduğu öğrenilen Nuh Özdemir, babaocağı ile Türkiye gündemine geçmişti. Derme çatma evde yaşayan şehit Özdemir’in ailesinin evi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yeniden inşa edildi.

YALÇIN YAMANER

Ordu’ya 16 Ocak’ta ikinci acı haber geldi. Siirt’te hücre evlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda Altınordu ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesi nüfusuna kayıtlı  Yalçın Yamaner şehit düşmüştü. Evli ve iki kız babası olan şehit Yamaner’in dokuz yaşındaki kızı Begüm’ün ‘şehitler ölmez’ feryadı tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.

HÜSEYİN GÜMÜŞ

20 Şubat’ta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonda özel kuvvetler emrinde görevli Perşembeli Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hüseyin Gümüş, şehit olmuştu. Evli ve bir çocuk babası olan şehit Gümüş’ün 3,5 yaşındaki oğlu Göktuğ, babasının tabutunun başında verdiği asker selamı ile yürekleri dağlamıştı.

FATİH EFİLOĞLU

Tarih 4 Mart 2016… Yer yine Diyarbakır’ın Sur ilçesi… 2,5 yıllık evli olan Akkuş ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu, bölücü terör örgütü üyeleri tarafından şehit edildi. Şehit Efiloğlu da babaocağı ile gündeme gelmişti. Büyükşehir Belediyesi, şehit Efiloğlu’nun inşaat halindeki babaocağını yaptırmıştı.

OZAN ÖZMEN

Tarih 15 Nisan 2016… Bu kez yer Mardin’in Nusaybin ilçesi… İstanbul’da görev yapan bomba imha uzmanı Mesudiyeli Ozan Özmen, 1 Nisan’da yaralanmış ancak 14 günlük yaşam savaşının ardından şehit düşmüştü. Bartın eski Vali Yardımcısı Aydın Özmen’in oğlu olan şehit Özmen de hikâyesiyle yürekleri burkmuştu.

ESRA TEKİN

Tarih 7 Haziran 2016… İstanbul Vezneciler’de bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı intihar saldırısında İstanbul Üniversitesi personeli Ulubeyli Esra Tekin, eşi ile birlikte şehit oldu. 10 yıllık evli olan Tekin çifti, İstanbul’da bulunan Kozlu Mezarlığında yan yana toprağa verildi.

KERİM ÖRTÜCÜ

Tarih 25 Haziran 2016… Bu kez yer Hakkari’nin Çimenli Köyü. El yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Ünyeli Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü şehit olmuştu. 4 aylık uzman çavuş olan Örtücü’nün “Uğuruna ölmekse eğer seni yaşatmak, bin defa ölürüm” sözleri yürekleri dağlamıştı.

GÖKSEL KURNAZ VE FERHAT AKKAYA

Tarih 30 Haziran 2016… Bölücü terör örgütü PKK hain ve kalleş yüzünü bir kez daha İstanbul’da gösterdi. Henüz 5 gün önceki şehit acısı dinmemişken Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısında Perşembe nüfusuna kayıtlı Göksel Kurnaz ile Gürgentepe nüfusuna kayıtlı Ferhat Akkaya şehit olmuştu.

ÇETİN CAN VE EMRAH SAPA

Tarih 15 Temmuz 2016. Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini önlemek için Ankara’da sokağa çıkan Emrah Sapa vurularak şehit edilmişti. Aynı tarihte İstanbul Boğaz Köprüsü’nü kapatan askerleri önlemeye çalışan Çetin Can da askerler tarafından vurularak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

BÜLENT DEMİRKAYA

Tarih 20 Ağustos 2016… 18 Ağustos’ta Sarayburnu’nda kuru yük gemisiyle çarpışan sahil güvenlik botunun alabora olarak batması sonucu Ordulu Uzman Erbaş Bülent Demirkaya, kaldırıldığı hastanede iki günlük yaşam savaşının ardından şehit oldu.

HARUN MAYTALMAN

Tarih 27 Ağustos 2016… Bu kez yer Şırnak’ın Cizre ilçesi. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Ordulu polis memuru Harun Maytalman, hain teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit düştü. Üç yıllık evli olan şehit Maytalman,2 yaşındaki oğlu Berkay’ın doğum gününde şehit olmuştu.

ERDİ DEMİRER

Tarih 6 Ekim 2016… Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde PKK’lı teröristlerce karakola düzenlenen saldırıda Ordulu Uzman Çavuş Erdi Demirer, şehit oldu. İki yıllık evli olan şehit Demirer, üç aylık oğlu Çağan Cemal’e doyamadan şehit düştü.

SERCAN ÖKLÜK

Tarih 13 Ekim 2016… Şırnak’ın Çırav Dağı Risor mevkisinde bölücü terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada Fatsalı Sercan Öklük şehit düşmüştü. Şehit Öklük’ün annesi Bülbül Öklük’ün acı haberi aldığı sırada söylediği sözler ise gözyaşlarına boğmuştu.

ERDOĞAN ÇAMURLU VE YUNUS KAYMAK

Tarih 15 Ekim 2016… Ordulular arka arkaya gelen şehit haberleriyle sarsılırken, bu tarihte Ordulular Mardin ve Hakkari’den gelen şehitlerle bir kez daha yıkıldı. Bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırılarda Korganlı Uzman Onbaşı Erdoğan Çamurlu ile Akkuşlu Piyade Er Yunus Kaymak şehit oldu.

ORDU’DA TERÖR SALDIRISI

Tarih 1 Ağustos 2016… Karadeniz’e açılmak isteyen PKK, Mesudiye ilçesinde peşine düşen askerleri öğle yemeğinde pusuya düşürerek saldırı düzenlemişti. Çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz (Konya), Jandarma Er Doğan Kaya (Sivas) ile Jandarma Er Ali Sarı (Kırşehir) şehit olmuştu. 2 asker ise yaralanmıştı.

ALTI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Tarih 30 Ağustos 2016… Ordu’da şehit edilen askerlerin ardından bölgede başlayan yoğun çalışma sonrasında Mesudiye ilçesinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 hain ölü olarak ele geçirilmişti. Ayrıca, 21 Ağustos’ta da Gölköy ilçesinde bir terörist öldürülmüştü.

ddeww

OLAYGAZATESİ

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-