eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Yeni Kimlik Kartları İçin Başvurular Başladı

Ünye’de Yeni Kimlik Kartları İçin Başvurular Başladı
02 Ocak 2017 - 16:02

aaa

 

2 Ocak 2017’den itibaren Türkiye genelinde başlanacağını bildirilen yeni kimlik kartları dağıtımına, bugün itibariyle Ünye’de de başlandı.

İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün yeni kimlik kartı işlemleri bürosunda gerçekleşen toplantıya İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı, daire amirleri, parti başkanları ve STK temsilcileri ve İlçe Nüfus Müdürü Fahri Çoban ve nüfus müdürlüğü çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çoban “Bugün, Türkiye genelinde olduğu gibi pilot bölgede ve illerde uygulaması biten Türkiye cumhuriyeti kimlik kartı uygulaması ilçemizde de başlamış bulunmaktadır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.a

Ünye Kaymakamlığı görevine yeni atanan ve kurumsal ilk programını gerçekleştiren Ümit Hüseyin Güney ise konuşmasında, “İnsanlar bedenen dünyaya gelirler ama onları şahıs olarak nitelendiren ve şahsiyet kazandıran şey nüfus kütüklerine kaydedilmesi ve vatandaşlık numarası almalarıdır. Kimlik kartları da o ülkenin vatandaşına verdiği değerin sembolüdür.

20 yıl önce İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce bize verilen eğitimde herkesin vatandaşlık numarası olacak, bu vatandaşlık numarası üzerinden her türlü işlemi yapmak için hastanede, sosyal güvenlikte, elektronik imza olarak kullanılacak denildiğinde ilk önce şaşırmıştık ve sonra ikna olduk. Çoğu kişi ve kurum ise bunu çok ileri hedefler olarak görüyordu. Fakat bugün geldiğimiz noktada vatandaşlık numarasının her tarafta kullanılması bir yana, herkesin elindeki kimlik kartlarıyla kişisel bilgisine sağlıklı bir şekilde ulaşılabildiği, e-devlet uygulamalarından yararlandığı bir sürece geçtik.

Güçlü devlet vatandaşına değer veren, kadın-erkek, makam-mevki ayırmadan herkese aynı statüyü tanıyan kimliği veren devlettir. Kimlik kartlarımızın vatandaşa hizmet sunumunda ciddi kolaylık sağlayacağına inanıyorum. Başta bu sıçramanın önderi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanlığı döneminde her türlü alt yapı hizmetlerini geliştirmesiyle bu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde verilmesine vesile olan Başbakanımız Binali Yıldırım’a, yine emeği geçen diğer bakanlarımız, valiliklerimiz, nüfus müdürlüklerimiz herkese şükranlarımı sunuyorum. Ve vatandaşa en iyi hizmeti verecek olan nüfus müdürlüğü personelimize şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Kimlik kartı uygulaması hakkında başvuru süreci ve yeni kimlik kartının kullanım alanları hakkında bilgi verilmesiyle devam eden program, Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın yeni kimlik kartı için başvuru işlemlerini yaptırmalarıyla sona erdi.

Yeni Kimlik Kartı Özellikleri;

Yeni kimlik kartları; 10 yıllık kullanım ömrüne sahip, Polikarbon materyalden oluşan, temaslı-temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır.

Kartın uygulama alanları;

Bu projeyle kimlik kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecektir.

Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecektir.

e-devlet kapsamında sunulan hizmetlere internetin bulunduğu her yerden kimlik kartı ile erişilebilecektir.

Vize muafiyeti olan ülkelerde yapılabilecek seyahatlerde seyahat belgesi olarak pasaport yerine geçecek.

Elektronik imza olarak kullanılabilecek.

Kamu kurumlarının vatandaşa yönelik sunacağı hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi azaltacaktır.

Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar, sosyal güvenlik, sağlık, sigorta, bankacılık ve benzeri işlemleri de asgariye indirecek.

Başvuru yapılacak yerler ve başvuru süreci;

Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi (199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılabilecek.

İlk defa kimlik kartı başvurusu; mevcut nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılacak. Başvuru sahiplerinin parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izi alınacaktır.

Kimlik kartı ilk defa çıkarmak için ve yenilemelerde ücret 16 TL olup, kayıplarda ise 32 TL ücret alınacaktır. Kimlik kartı kişinin bildirdiği adrese PTT kartı ile gönderilecektir.

 

cdert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-