eskort samsun

ÜNYENETHABER

YENİ YILIN İLK KARARLARI ALINDI

YENİ YILIN İLK KARARLARI ALINDI
03 Ocak 2017 - 22:54

15871706_1882234208664695_370199743091642551_n

Ünye Belediyesi ocak ayı olağan meclis toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşti.

Yeni yılın ilk belediye meclis toplantısında 15 gündem maddesi ve 1 gündem dışı madde görüşülürken, maddelerin üçü imar ile ilgili oldu. Görüşülen maddelerin biri İmar Komisyonu’na havale edilirken ikisi kabul edildi.

 

– Aşevi taşınıyor –

Meclis gündeminde Sağlıklı Nesiller İçin El Ele Kültür Spor Sosyal Araştırma Derneği ile Ünye Belediyesi arasında ortak hizmet projeleri geliştirilmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

Konuyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “El Ele Derneği ile Sosyal İşler Müdürlüğümüz günde ortalama 250 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Orası bir nevi aşevi gibi çalışıyor. Onların şuan ki mevcut yeri yıkılacak, onlar için Adliyenin oradan yeni bir yer tuttuk. Oraya taşıyıp, orada yeni bir yer kurulmasıyla ilgili kendilerine destek vereceğiz. Bunun içinde bir proje hazırlanması gerekiyor” dedi.

– Amatör Spor Kulüpleri’ne 245 bin Lira destek –

Gündemde görüşülen son maddede ise 2017 yılında kullanılmak üzere amatör spor kulüplerine yardım yapılması konusu görüşülerek 244 bin 615 lira yardım yapılmasına karar verildi.

Ahmet Çamyar, “Bunun içerisinde Çınarlıkspor, Fevziçakmakspor, Ünye 1957 Spor, Binicilikle ilgili faaliyetler var. 1 yıl içerisinde amatör spor kulüplerine bu kalemden destek verilecek” diye konuştu.

– Hükümet Konağının arka cephesi Ünye Belediyesi’nden –

Gündem dışı tek gündem maddesinde ise Kültür Yolu projesi kapsamında Ünye Hükümet Konağı’nın arka cephesinin ve boyasının Ünye Belediyesi bütçesinden karşılanarak yaptırılması konusu görüşülerek kabul edildi.

– Gayrimenkul ve Fiyat Değerleme Komisyonu seçildi –

Gündemde görüşülen bir diğer maddede Gayrimenkul ve Fiyat Değerleme Komisyon üyelerinin seçilmesi konusu görüşülerek komisyonda görev alacak 5 üye belirlendi.  Buna göre Gayrimenkul ve Fiyat Değerleme Komisyona Yaşar Sezgül, Osman Nuri Dolu, Murat Çıraklı, Orhan Gürel ve İbrahim Ecioğlu seçildi.

 

– Zabıtaya 453 lira maktu mesai ücreti –

Gündemde görüşülen bir diğer maddede zabıta memurlarının 2017 yılı maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi konusu olurken, geçen yıl 430,50 lira olan maktu mesai ücreti bu yıl 453 liraya çıkartıldı.

– Sözleşmeli 4 personele sözleşme yenileme –reklam_alani

Gündemde görüşülen bir diğer maddede Ünye Belediyesi’nde 5393 sayılı kanunun 49’ncu maddesi gereği sözleşmeli olarak istihdam edilen 4 personelin sözleşmelerinin 2017 yılı için yenilenmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

– Dengelemek için işçi yevmiyelerinde revizyon  –

Ünye Belediye Meclisi’nde görüşülen bir diğer maddede, önceki mecliste Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen daimi işçi yevmiyeleri görüşülerek kabul edildi.

Konuyla ilgili Başkan Ahmet Çamyar, “Komisyonumuz maaşı çok düşük olanlara biraz daha yükseltmekle ilgili bir çalışma yürüttü. Yüzde 8 bir kalemde hepsine oluyor. Ama maaşı en az olanlara makası daraltmak anlamında bir çalışma yürüttü” dedi.

 

– Denetim Komisyonu üyeleri seçildi –

Gündemde görüşülen bir maddede 2017 yılında faaliyet gösterecek olan Denetim Komisyonu üyeleri gizli oyla seçildi. Yapılan seçimde Denetim Komisyonuna Zekai Baş, Enver Çakır ve Serkan Çolakoğlu seçildi.

– Belediye Meclis toplantı saati, günü ve yerinde değişiklik yok –

Gündemde görüşülen bir diğer maddede 2017 yılı meclis toplantı gün ve saatleri ile Meclis çalışma tatil ayının belirlenmesi konusu görüşüldü. Görüşülen maddede Belediye Meclis Toplantı saatlerinin önce ki yıllarda olduğu gibi her ayın ilk Salı günü saat 14:00’da Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılması kararı alındı.

 

– Destek Hizmetleri Müdürlüğü yeni yönetmeliği kabul edildi –

Gündemde diğer bir maddede Destek Hizmetleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği görüşülerek kabul edildi.

Satın Alma Müdürlüğü’nün Destek Hizmetlerine bağlanması ile beraber yönetmeliğinin revize etmesi gerekiyordu. Bu kapsamda yönetmelik hazırlanarak mecliste görüşüldükten sonra kabul edildi.

– 4 Araç ile 7 iş makinesi satışı için encümene yetki verildi –

Ünye Belediyesi’ne ait olan 4 adet araç ile 7 adet iş makinesinin 2886 sayılı hükümlerine göre satışı görüşülerek encümene yetki verildi.

– Binicilik tesislerindeki oda fiyatlarında revizyon

Gündemde görüşülen bir maddede Binicilik Tesisleri’nde odaların ikiye bölündükten sonraki kira bedelinin belirlenmesi konusu görüşülerek Tarife Komisyonuna havale edildi.

– Vergi ve harç ücretlerinde revizyon –

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Tarife Komisyonu’na havale edilen 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanununa istinaden 2017 yılında uygulanacak olan vergi harç ücret tarifesinin belirlenmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

 

alani975

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-