eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

İL MÜDÜRÜ GENÇ HAKKINDA Kİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

İL MÜDÜRÜ GENÇ HAKKINDA Kİ İDDİALARA CEVAP VERDİ
07 Ocak 2017 - 11:04

kkkh

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ,Federasyon Başkan Yardımcısı Cavit Arslan’ın yapmış olduğu açıklamaları içeren  ”Ordu’da Amatör Sporları Bitirdi’başlıklı gazetemizde yayınlanan haberin ardından kamuoyunu bilgilendirici yazılı bir açıklamada bulundu.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’in gazetemize gönderiği açıklamayı kamuoyu ile kelimesi kelimesine paylaşıyoruz….

 Cavit Arslan’ın tarafıma yaptığı tamamı iftira ve yalandır.

1- İl Müdürlüğü görevine geldiğimde Faal sporcu sayısında Türkiye genelinde 40. Sıradaydık, yıl sonu itibari ile 20. Sıraya yülseldik. 2017 yılı hedefimiz ise ilk 10 il arasına girmek.

2- Görevim boyunca hiç bir siyasi eylemin bir parçası olmadım. Hiç milletvekili olmayı düşünmedim.

3-Ben göreve geldiğimde hiçte Taekwondo 7-8 sırada değil aksine Türkiye şampiyonu olupta milli takımda yer alan sporcu yoktu.

4-Tüm Türkiye Şampiyonalarına Taekwondo takımı katılmıştır. 2016 yılında yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasına ilimiz karma takımı katılmış olup, faaliyet programında olmayan ve federasyon tarafından bir yıl içinde ikince kez düzenlenen maç için ise Federasyona gerekli yazılar yazılmıştır. Bir yılda aynı kategoride Türkiye Şampiyonası yapılmaz, yapılacaksada sene başında faaliyet programına koyulması lazım. Spor bütçeleri sene başında pilanlanır.

5-İlimizde  bir iki kere turnuva düzenlenmiş, devamı yapılmamış, antrenörlerin kişisel tartışmalarından dolayı.

Göreve geldiğimiz kısa dönemde bir çok branşta ulusal maçlar turnuvalar hatta Avrupa Şampiyonası düzenledik. 2017 yılında Taekwondo branşındada turnuva düzenlemek için federasyonla görüşmemiz sürüyor.

6-Niksar’da yapılan maça il Müdürlüğümüz kadrosunda çalışan antrenörlerin sporcusu katılmıştır. Cavit Arslan sporcuları için İl Müdürlüğümüzden harcırah talebi olmamıştır. Olsaydı tabiki bütçe imkanları dahilinde onun sporcularınada ödeme yapılırdı.

7-5 Ocak tarihinde Ünye’den Voleybol maçına giden sporcular harcırahlarını bütçe açılmamasına rağmen almışlardır. Ayrıca sporculara yeni forma yapılmıştır. ( Birde Ünye’nin sporcuları bir yere gönderilmiyor diye iddia ediyor, voleybol kız ve erkek takımı ünye ilçemizde görev yapan il Müdürlüğümüz antrenörü nezaretinde maça gitmiştir.)

8-Görev sürem boyunca 19 ilçe için ayırım yapmadan ben ve personel arkadaşlarım çalışmaktadır. Faaliyetleri tüm ilçelere yaymaya gayret göstermekteyiz. Rahatsız olan kulüp varsa hiç duymadım, belki havadan aldıkları hak etmedikleri ödenekler ve imtiyazları sona erdiği içindir. Bizim için bütün kulüpler birdir. Tüm il kulüplerimiz için Salonlarımız sonuna kadar açıktır.

9-Görev süremizce hiç bir kulübe malzeme yardımı yapmadık. Malzeme yardımını ve kulüplere nakdi yardım yapma yetkisi bizde değil Genel Müdürlüğümüzdedir. Biz sadece kendi spor salonlarımıza ve Müdürlüğümüz antrenörlerine malzeme alıp dağıttık. Cavit Arslan’ın kullandığı salonada bir takım Tatami minderini biz verdik. Çünkü çalıştığı salon İl Müdürlüğümüzün, tüm kulüplere olduğu gibi onada tahsisli.

10- Hiç bir antrenör sindirilmiş değil tam aksine bir buçuk yıl içinde antrenörlerimiz tadilatı yapılmış salonlarda istedikleri malzemelerle çalışıyor. Cavit Arslan’ın kulübü 12 branşta faaliyet göstermiyor, 250 tanede faal sporcusu resmi kayıtlarda yoktur, sporcuların bir çoğuda il Müdürlüğümüz antrenörlerinindir.

İl Müdürlüğümüz Taekwondo antrenörlerinin 80 sporcusu olduğu iddiası ise çok komiktir. İlimizde 2015 yılında 600-700 olan faal Taekwondo sporcu sayısı 31 Aralık 2016 tarihi ile 1100-1200 sayısına çıkmıştır.

11- İl olarak faal sporcu sayılarında Samsun ve Trabzon’la yarışıyoruz, sadece Ünye ve Fatsa ilçemiz bir çok ilin ilerisindedir.

12- 2 tır halter malzemesi iddiası çok komiktir. Bizzat kendi girişimimle Halter federasyonundan aldığımız halter takımının biri Ünye ilçemize bir diğeri Gölköy ilçemize kurulmuştur. (Malzemeler il Müdürlüğümüz damperli kamyonu ile gelmiş ve yarım kasadır. Alınan malzemenin tamamı ayniyat karşılığı alınmıştır). Bütün kulüplerin kullanımınada açıktır. Kendi sporcusunu çalıştırıp lisans çıkarabilir hiç bir engel yoktur. İl Müdürlüğü antrenörümüz ona sporcu yetiştirmek zorunda değildir.

13- Çok şükür ki ilçe spor salonlarının bakım onarımının yüzde doksanını yapmak bize nasip oldu. Bir çok atıl tesisi yeniden spora kazandırdık. Tüm ilçelerde spor Salonlarımız gençlerle doluyor. Sadece Ünye’de sporcu sayısı bir önceki yıla göre bir buçuk kat arttı.

14- İlçelerimizde yapılan bir çok faaliyetin kağıt üzerinde yapıldığını, Maçlar oynanmadan görev ve hakem paraları alındığının şikayetini aldık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda şikayetin doğru olduğunu gördük. Şimdi bütün Maçlara il Müdürlüğümüzden görevli gönderip denetliyoruz. Bundaki ilk amacımız maçların gerçekten oynanması, Maçlar oynanırsa sporcularımız kazanır. Voleybol ligi ilede görevlilerimizin tespiti oldu, incelemesi sürüyor. İnceleme bitikten sonra Maçlar devam edecek. Oynanmayan Maçlar üzerinden alınan görev paraları ile sporcularımıza daha çok faaliyet yaptırmayı amaçlıyoruz. Hiç kimsede kusura bakmasın.

15- İl Müdürlüğünü masa başından değil Sayın Bakanımızın talimatı ile ilçe ilçe salon salon yerinde gezerek yönetmeye çalışıyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

 

Mustafa Genç

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü

15878787_10209849060856576_1436579668_n

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P