eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kıranlı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kıranlı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
10 Ocak 2017 - 9:41

 re

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi, Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa KIRANLI 10 OCAK Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle aşağıdaki basın bildirisini yayınladı.

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.” M Kemal Atatürk’ün sözüyle; 

İlimiz ve İlçemizde faal olan radyo, dergi, internet, gazete ve televizyonlarımız başta olmak üzere,  medyamızın her türlü kolunda, basın meslek ilkeleri doğrultusunda çalışan, kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük emekleri olan, her türlü koşulda zorluklara göğüs gererek, özveriyle çalışıp bilgi paylaşımını sağlayan, bu mesleğe gönül vermiş, ilkeli ve tarafsız, gerçekleri yazmaktan çekinmeyen tüm basın çalışanların, tüm gazete çalışanlarının, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum…

Gazeteci, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için toplumda meydana gelen ekonomik, siyasal, kültürel, sportif, adli olaylarla ilgili bilgi toplayan, topladığı bu bilgileri değerlendirerek, gazete veya dergilerde yayınlanmaya hazır hale getiren kişidir.

 

Gazetecilik ise,  basın-yayın organlarında haberlerin araştırılmasında, oluşturulmasında, yayımlanmasında görev alan kişilerin oluşturduğu mesleğin adıdır.

 

Gazetecilik dürüst yapılırsa tam manasıyla gazetecilik yapılmış sayılır. Dürüstlük, tarafsızlık ve adil olmak gazetecilik mesleğinin ana ilkeleridir. Dürüst olmayan gazeteci mutlaka birilerinin çıkarlarına hizmet eder, yalan haber yapar.

 

 Toplumun gerçekleri öğrenmesi, yaşadığı çevre ve dünya ile sağlıklı iletişim kurabilmesinde basınımızın ve dolayısıyla da siz gazetecilerimizin üstün ve örnek katkısı muhakkaktır. Halkın doğru ve zamanında bilgilendirilmesi, başarıların alkışlanması, sorunların etkin olarak dile getirilip, giderilmesi gibi son derece önemli konularda hayati bir misyonu ve sorumluluğu olan basın çalışanları, zaman mefhumu gözetmeksizin, doğru habere ulaşmak ve haberi ulaştırmak için her koşulda ter döken kahramanlardır.

 

Çevremizde ve Dünya’da olan biteni öğrenme ve bunları da çevremiz ile paylaşma bir ihtiyaçtır. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Demokratik ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan biri, özgür ve tarafsız basın varlığıdır.

 

 Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onları15941670_10209849060736573_1570582610_nn bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Gazetecilerin bulundukları ilin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

 

Gazeteci, yandaşlığı ile değil, gerçekleri görme ve korkmadan yazarak topluma aktarması, tarafsızlığı ile öne çıkmalıdır.

 

Unutmamalıyız ki; Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Buna inancımız tam şüphemiz yoktur.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle; İlimiz ve İlçemizdeki radyo, dergi, internet, gazete ve televizyonlarımız başta olmak üzere,  medyamızın her türlü kolunda, basın meslek ilkeleri doğrultusunda çalışan, kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük emekleri olan, her türlü koşulda zorluklara göğüs gererek, özveriyle çalışıp bilgi paylaşımını sağlayan, bu mesleğe gönül vermiş, ilkeli ve tarafsız, gerçekleri yazmaktan çekinmeyen tüm basın çalışanların, tüm gazete çalışanlarının, basın organlarının yayın yapma ve halka bağımsızca haber verme özelliğine dikkat çekilmesinin amaçlandığı ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım..”

15878787_10209849060856576_1436579668_n

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-